Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί το Μαξίμου… επενδύει στο “κίνημα [sic] Παραιτηθείτε”

Γιατί το Μαξίμου… επενδύει στο “κίνημα [sic] Παραιτηθείτε”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις τελευταίες βδομάδες και μετά τις “αναπάντεχες” δηλώσεις του Ν. Φίλη έχει ξεσπάσει μία κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης γύρω από το “κίνημα [sic] Παραιτηθείτε”. Σύσσωμη η αντιπολίτευση, με προεξάρχουσα τη ΝΔ αλλά και το σύνολο των τηλεοπτικών σχολιαστών, χαρακτηρίζουν / αναλύουν τις δηλώσεις Φίλη ως “θείο δώρο” για μια πρωτοβουλία που, ενώ κινούνταν στο περιθώριο, μετά τις δηλώσεις Φίλη, έγινε μείζον πολιτικό ζήτημα! Και το καταγράφουν ως “αυτογκόλ” του “αμετροεπή” Υπουργού Παιδείας, σύμφωνα με τη δική τους συλλογιστική.

“Αυτογκόλ”, όμως, που συνεχίστηκε με τα πρωτοσέλιδα της Αυγής, τις δηλώσεις του Π. Σκουρλέτη και της Ρ. Σβίγκου αλλά και σειράς στελεχών της κυβέρνησης.

Τρελάθηκαν, όμως, στο ΣΥΡΙΖΑ και ξιφουλκούν με ένα φάντασμα; Έχασαν τα λογικά τους και προσπαθούν, με κάθε τρόπο, να στήσουν αντιπαράθεση με το “Παραιτηθείτε”; Έχουν… αυτοκτονικά σύνδρομα και θέλουν να γεμίσει το Σύνταγμα εναντίον τους; Χάζεψαν από την εξουσία; “Λαμπάδα πρέπει να ανάψουμε στον Φίλη”, έλεγαν στελέχη της ΝΔ, χωρίς να περνάει καν από το μυαλό τους ότι μπορεί να μην ήταν “ξέσπασμα” η παρεκτροπή του υπουργού. Ότι κάπου το πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, κάποιο σχέδιο μπορεί να υπάρχει – έστω από ορισμένους, όχι κατ’ ανάγκη από την στενό πυρήνα της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου.

Για πολλά μπορεί κανείς να κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, όχι, όμως, για έλλειμμα επικοινωνιακής στρατηγικής. Ειδικά όσοι γνωρίζουν τον Φίλη από την εποχή της οργάνωσης του “Ρήγα Φεραίου” και γνωρίζουν την στρατηγική του καπατσοσύνη, αντιλήφθηκαν έγκαιρα πως κάποιο λόγο (πρέπει να) έχει που τραβάει το σχοινί! Και ενώ στην αρχή υπήρχε αμήχανη αντίδραση από τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν την προκαθορισμένη συγκέντρωση, η επικοινωνιακή στρατηγική απέναντι στο “Παραιτηθείτε” έχει ήδη χαραχτεί και όλοι συντείνουν σ’ αυτή: Ολομέτωπη επίθεση!

Γιατί το “Παραιτηθείτε” μπορεί να είναι, τελικά, για τον ΣΥΡΙΖΑ –και όχι για την αντιπολίτευση– “θείο δώρο”, σε μια περίοδο, μάλιστα, που η συσπείρωσή του φαίνεται να είναι πιο χαμηλή από ποτέ. Αυτό, λοιπόν, που επιθυμεί η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, να γίνει “κίνημα” έχει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να ενισχύσουν εκείνα ακριβώς τα αντανακλαστικά της κοινωνίας που έφεραν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτέμβρη, παρά το Μνημόνιο που είχε ψηφίσει και τη διάσπαση.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τον Σεπτέμβρη λόγω της βαθειά εμπεδωμένης αντιπάθειας της κοινωνίας απέναντι σε ό,τι της θύμιζε το παλιό κομματικό σύστημα που εξέθρεψε την χρεοκοπία και βούλιαξε τη χώρα στα Μνημόνια. Το γεγονός ότι όλοι αυτοί, που αυτοπροβάλλονται ως κίνημα “Παραιτηθείτε” δεν είναι τίποτα παραπάνω από μικρομεσαία, γραφικά, στελέχη αυτού του συστήματος, σε συνδυασμό, μάλιστα, με τη διάχυτη υποστήριξη από στελέχη τύπου Άδωνη, δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να θυμίσει την κοινωνία “ποιοι είναι οι άλλοι” που θα έρθουν αν πέσει ο Τσίπρας. Και η εικόνα τους, πραγματικά, είναι αποκρουστική για τα ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας.

Αυτό το γνωρίζουν (κάποια, έστω ελάχιστα) στελέχη της ηγετικής ομάδας, το γνωρίζει πολύ καλά και ο Φίλης, που ήταν από τα νιάτα του “προβοκάτορας με αιτία”! Σε μια στιγμή, λοιπόν, που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αλλάξει την ατζέντα από τις δυσμενείς κοινωνικές επιπτώσεις των όσων ψηφίζουν οι βουλευτές του στη Βουλή, οι “Παραιτηθείτε” του δίνουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αντισυσπειρώσει τα αντιδεξιά αντανακλαστικά του κομματιού της κοινωνίας στο οποίο απευθύνεται και να ψαρέψει ακόμη και στα νερά της δεξιάς που διαχωρίζει τη θέση της από προσωπικότητες τύπου Άδωνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, τελικά, ο κερδισμένος από το “Παραιτηθείτε”, είτε έχει είτε δεν έχει κόσμο σήμερα, στη συγκέντρωση του Συντάγματος. Αν έχει κόσμο θα το εκμεταλλευτεί για να ενισχύσει τη συσπείρωσή του. Μια ματιά να ρίξει κανείς στα social media, που μέχρι σήμερα έκαναν αδυσώπητη κριτική στην κυβέρνηση και τον Τσίπρα, θα δει ότι τις τελευταίες μέρες ασχολούνται, σχεδόν αποκλειστικά, με το τρολάρισμα του “Παραιτηθείτε”! Κόσμος που έχει διαχωρίσει τη θέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, αδυνατεί να μην νιώσει απέχθεια προς τους διοργανωτές του διαδικτυακού event.

Αν λοιπόν σήμερα έχει κόσμο στο Σύνταγμα, η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ θα (πρέπει να) είναι να… τρολάρει, με κάθε τρόπο, τους συμμετέχοντες και, μάλιστα, να εστιάσει σε πρόσωπα που θα είναι στη συγκέντρωση, και τα οποία ήταν κατά κάποιο τρόπο διορισμένοι στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Για να υποδείξει ότι αυτοί κατεβαίνουν στο Σύνταγμα γιατί έπαθαν σύνδρομο στέρησης από την εξουσία. Ακόμα και πετυχημένη να είναι η συγκέντρωση, στο Μαξίμου (πρέπει να ) ξέρουν καλά πως κάτι τέτοιο δεν θα έχει μεγάλη συνέχεια, αφού έρχεται το καλοκαίρι και ο κόσμος αυτός δεν έχει συνηθίσει σε οργανωμένες και μακρές παρεμβάσεις. Αν δεν έχει κόσμο, τόσο το καλύτερο για την κυβέρνηση – μονά ζυγά δικά της!

Το βασικότερο, όμως, χαρτί της κυβέρνησης είναι η τεράστια στήριξη που έχει το κίνημα από τα τηλεοπτικά κανάλια τα οποία, από ό,τι φαίνεται, δεν έμαθαν τίποτα από την περίοδο του δημοψηφίσματος. Αυτές τις μέρες βλέπουμε ξαφνικά δημοσιογράφους – κόκκινα πανιά για τους πολίτες να παίζουν τα ρέστα τους υπέρ του “Παραιτηθείτε”. Τη στιγμή, μάλιστα, που οι ίδιοι έπνεαν μένεα εναντίον των “Αγανακτισμένων” των πλατειών!

Επομένως, μην απορείτε καθόλου που όλα φαίνεται να πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, άλλωστε, το κατάλαβε ο Δ. Κουτσούμπας και το είπε ανοιχτά στην συνέντευξη του στον «Ενικό», τη Δευτέρα. Και ο γραμματέας του ΚΚΕ είναι σίγουρο πως καταλαβαίνει πολύ περισσότερο από στρατηγική από ό,τι η ΝΔ και τα μέσα ενημέρωσης!

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο newpost.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...