Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι συμφώνησαν Δραγασάκης-Γκάμπριελ για επενδύσεις και πάταξη διαφθοράς

Τι συμφώνησαν Δραγασάκης-Γκάμπριελ για επενδύσεις και πάταξη διαφθοράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις και σταθερό φορολογικό περιβάλλον 12ετιας για τους ξένους επενδυτές, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, στην οποία συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης και στελέχη της αντιπροεδρίας.

Ο κ. Βασιλειάδης βρισκόταν στη συνάντηση, καθώς συζητήθηκε διεξοδικά και το ζήτηαμ της ελληνιγρεμανικής συνεργασίας με στόχο την πάταξη της διαφθοράς.

Κατά τη συνάντηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο αρμόδιες πηγές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στα βήματα που γίνονται για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης να επικεντρώνεται στις προσδοκίες από την εφαρμογή του αναπτυξιακού νόμου, από την προώθηση του θεσμικού πλαισίου για την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων αλλά και την καθιέρωση σταθερού φορολογικού πλαισίου σε μεγάλες επιχειρήσεις για 12 έτη.

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα τεθούν σε ισχύ τους επόμενους μήνες ενώ αναφέρθηκε και στην ομάδα εργασίας που έχει συγκροτηθεί από την κυβέρνηση για την απεμπλοκή επενδύσεων. Υπογράμμισε επίσης ότι η υλοποίηση της ρύθμισης για το χρέος θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα καθώς θα άρει αβεβαιότητες για τους επενδυτές.

Ειδική αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και στη συνεργασία με τη γερμανική πλευρά. Μια τέτοια μορφή συνεργασίας είναι αυτή με τα γερμανικά ταμιευτήρια με στόχο τη δημιουργία χρηματοπιστωτικών εργαλείων που θα καλύπτουν τις ανάγκες χρηματοδότησης μικρών επιχειρήσεων και τοπικής ανάπτυξης.

Επανασχεδιασμός κοινωνικού κράτους

Αναφερόμενος στη δεύτερη προτεραιότητα που έχει θέσει η κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι πυλώνας του σχεδίου της κυβέρνησης για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη είναι η στήριξη, ο επανασχεδιασμός και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους ώστε να στηριχθούν αυτοί που επλήγησαν από την κρίση.

Οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές

Ταυτόχρονα ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στην τρίτη προτεραιότητα του κυβερνητικού έργου, τις μεγάλες δηλαδή θεσμικές αλλαγές στο Σύνταγμα, τον εκλογικό νόμο, τη δημόσια διοίκηση και το κράτος και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικά τα αποτελέσματα τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Ειδικά για τον τομέα της μάχης κατά της φοροδιαφυγής, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι υπάρχει ήδη συνεργασία με τη γερμανική πλευρά στη λίστα Μπόργιανς. Επίσης ειδικό κλιμάκιο του ελεγκτικού μηχανισμού της Ελλάδας θα επισκεφθεί σύντομα τη Ρηνανία για να επιμορφωθεί στον τομέα καταπολέμησης της διαφθοράς.

Γκάμπριελ: Οι Έλληνες πέρασαν πολλά και άντεξαν

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός επενδυτικού κλίματος, το οποίο θα επαναφέρει την ανάπτυξη στη χώρα μας, αναφέρθηκε από το βήμα εκδήλωσης του Ελληνο – Γερμανικού Επιμελητηρίου, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας τη Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με τον κ. Γκάμπριελ, το επενδυτικό αυτό κλίμα, θα πρέπει να περιλαμβάνει σταθερό φορολογικό πλαίσιο, να δίνει έμφαση στη διαφάνεια και να εξαλείφει τη διαφθορά, ενώ όπως ο ίδιος είπε, θα πρέπει να υπάρξει και «επένδυση» στους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.

Ο Γερμανός αξιωματούχος, κάλεσε την κυβέρνηση να προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την επάνοδο στην ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε συμπάθεια και εκτίμηση στον ελληνικό λαό. «Πρέπει να δείξουμε κατανόηση σε όσα πέρασαν οι Έλληνες» συνέχισε ο κ. Γκάμπριελ τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία το 2000 όπου είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση της κυβέρνησης των σοσιαλδημοκρατών, «ήταν ένα ανοιξιάτικο αεράκι μπροστά σ΄ αυτά που πέρασαν οι Έλληνες».

Ο κ. Γκάμπριελ αναφέρθηκε εκτενώς στις παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο χωρών, τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξε μια εκατέρωθεν προβολή στερεοτύπων για τους δύο λαούς. Δεν θα πρέπει να προσεγγίζουμε τις σχέσεις μας, με στερεότυπα, συνέχισε ο κ. Γκάμπριελ, επισημαίνοντας το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον των Γερμανών για την Ελλάδα, αλλά και την κατ΄ έτος επίσκεψη 2,5 εκατομμύρια τουριστών στη χώρα μας.

Ειδική αναφορά έκανε και για το Brexit, εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι όταν οι νέοι Βρετανοί που ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, αναλάβουν την εξουσία, θα επανέλθει στην ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...