Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι στρατηγικές κατευθύνσεις ανάπτυξης και προώθησης του ελληνικού τουρισμού

Οι στρατηγικές κατευθύνσεις ανάπτυξης και προώθησης του ελληνικού τουρισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις στρατηγικές κατευθύνσεις τουριστικής ανάπτυξης και προβολής – προώθησης του ελληνικού τουρισμού, παρουσίασε η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά σε εφ΄όλης της ύλης Συνέντευξη Τύπου για το έργο που ολοκληρώθηκε και το πρόγραμμα δράσεων που ακολουθεί.

Η Υπουργός επισήμανε ότι ο τουρισμός αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα, και τόνισε ότι η επιτυχία στην βελτίωση των βασικών επιδόσεων του τουρισμού επήλθε με σκληρή δουλειά και με στοχευμένο σχέδιο δράσεων, ενώ και για το 2016 τα συνολικά στοιχεία από τις επίσημες πηγές της Ελλάδας και του εξωτερικού δείχνουν ότι ο τουρισμός θα κινηθεί ανοδικά.

«Ο ελληνικός τουρισμός κάνει στροφή στην ποιότητα και προωθούμε την Ελλάδα ως Μοναδικό τουριστικό προορισμό, τον πιο ανταγωνιστικό προορισμό στην Ευρώπη, στη σχέση ποιότητας – τιμής, και ταυτόχρονα το πλέον ελκυστικό σύμπλεγμα νησιών στη Μεσόγειο που αποτελεί Ασφαλή Προορισμό με Αυθεντικές Εμπειρίες θεματικού τουρισμού 12 μήνες το χρόνο» τόνισε η κα Κουντουρά.

Το σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη κινήθηκε στρατηγικά σε 4 κατευθύνσεις και ειδικότερα:

• Στην επιδίωξη για άμεση αύξηση των τουριστικών ροών και το άνοιγμα νέων αγορών.

• Στη δημιουργική τακτοποίηση με νομοθετικές πρωτοβουλίες και ρυθμίσεις πολλών και διαφορετικών, μεγάλων και μικρών, καθημερινών προβλημάτων του τουριστικού κλάδου.

• Στην άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το προσφυγικό και

• Στη διευκόλυνση και την προσέλκυση νέων επενδύσεων στον τουρισμό.

Η υπουργός παρουσίασε το νομοθετικό έργο που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα με σειρά παρεμβάσεων και ρυθμίσεων για την εύρυθμη λειτουργία της ελληνικής τουριστικής αγοράς και για την οριστική επίλυση σε χρονίζοντα προβλήματα και εκκρεμότητες που αντιμετώπιζε ο κλάδος του τουρισμού.

Ιδιαίτερα τόνισε την σημαντική ώθηση στον ιαματικό τουρισμό και την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών στην Ελλάδα, μετά από νομοθετική ρύθμιση που λύνει οριστικά το χρόνιο πρόβλημα στη λειτουργία επιχειρήσεων ιαματικών εγκαταστάσεων και μέσα από την παράλληλη αναγνώριση με ταχύτατους ρυθμούς νέων ιαματικών πηγών σε όλη τη χώρα.

Στο σχεδιασμό του υπουργείου για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνεται η ενδυνάμωση του ρόλου του τουρισμού ως ένας από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τα νέα οργανογράμματα του Υπουργείου και του ΕΟΤ, η κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας και η ενισχυμένη προώθηση και προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Υπουργός στον διπλασιασμό των διαφημιστικών κονδυλίων που πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού αλλά και για την ισχυροποίηση της εικόνας της Ελλάδας και της εθνικής μας ταυτότητας διεθνώς.

Η κα Κουντουρά παρουσίασε διεξοδικά το σχεδιασμό για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στις αγορές του εξωτερικού και ειδικότερα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα στοχευμένων δράσεων για την ενίσχυση του μεριδίου του από την Ευρώπη, την Αμερική, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή.

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας αναφέρθηκε στα προγράμματα, τις δράσεις και τα αναπτυξιακά εργαλεία για την ενίσχυση των τουριστικών υποδομών και την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων στην ελληνική τουριστική αγορά τα επόμενα χρόνια.

Μίλησε μεταξύ άλλων για τις μεγάλες επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στη δημιουργία Σύνθετων Τουριστικών Καταλυμάτων σε όλη τη χώρα καθώς και στην προώθηση μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 έργων που αφορούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, μέσω της προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τη δημιουργία εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, μέσω του προγράμματος ενίσχυσης των υφιστάμενων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και με τη δημιουργία νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος αναφέρθηκε στο έργο ενδυνάμωσης των Δομών του Υπουργείου και στην υπό εξέλιξη διαδικασία ολοκλήρωσης του συστήματος των Δορυφόρων Λογαριασμών, που μετά την ενεργοποίησή τους θα μπορέσει να ασκηθεί οικονομική πολιτική με βάση τον τουρισμό.

Επίσης παρουσίασε το σχεδιασμό για την αναβάθμιση της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης που προβλέπει την επαναλειτουργία των σχολών ξεναγών και την αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ και της ΑΣΤΕΚ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος αναφέρθηκε στην στρατηγική του ΕΟΤ για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος καθώς και την εξοικονόμηση λειτουργικών εξόδων ύψους 527 .000 ευρώ ετησίως στη διαχείριση του Οργανισμού.

Παρουσίασε το διαφημιστικό πρόγραμμα του ΕΟΤ ύψους 13,65 εκατ. στο εξωτερικό, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων digital πρόγραμμα συνεργασιών με διαδικτυακές πλατφόρμες, τη συμμετοχή του ΕΟΤ σε 34 Διεθνείς Εκθέσεις για το 2016, την πραγματοποίηση από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα συνολικά 83 ταξιδίων εξοικείωσης για tour operators, δημοσιογράφους και travel bloggers (14 ανά μήνα), στην υλοποίηση μέχρι σήμερα 22 ταξιδίων εξοικείωσης στα νησιά που δέχθηκαν στο παρελθόν πιέσεις από το προσφυγικό, και στην έγκριση από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα 421 εγκρίσεων ετησίων προγραμμάτων τουριστικής προβολής και επιμέρους δράσεων προβολής Περιφερειών και Δήμων της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρισμός: 32 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2023 – Εισπράξεις άνω των 20 δισ. ευρώ

Πάρος: «Πρωταγωνίστρια» για μια ακόμα φορά στο Netflix

Στην Ελλάδα οι Γερμανοί τουρίστες ξόδεψαν τα περισσότερα

ΕΞΩΤΙΚΟ Μαρακές: Η μεγαλύτερη έκπληξη!

Παύλος Γερουλάνος: Μια Κυβέρνηση που ξεπουλάει περιουσία τού κόσμου, για να κάνει δωράκια σε φίλους;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...