Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τα κεφάλια μέσα” το μήνυμα Τσίπρα – Τροχάδην για το Σεπτέμβρη στο Μαξίμου

“Τα κεφάλια μέσα” το μήνυμα Τσίπρα – Τροχάδην για το Σεπτέμβρη στο Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα κεφάλια… μέσα είναι το κεντρικό σύνθημα που έστειλε σε συνεργάτες του και μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή, πρώτη ημέρα που πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του Αυγούστου.

Από το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός είχε σειρά συναντήσεων με συνεργάτες του, προκειμένου να χαραχθεί ο οδικός χάρτης των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Πρωταρχικής σημασίας για την Ηρώδου Αττικού είναι τα ζητήματα της οικονομίας ενόψει και της επερχόμενης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπερ και επιβεβαιώθηκε από τις πρώτες επαφές που είχε ο πρωθυπουργός με την επιστροφή του στο Μαξίμου.

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τετ α τετ με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, από τον οποίον ενημερώθηκε για την πορεία της οικονομίας και των εσόδων.

Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει ικανοποίηση τόσο για την έναρξη αποπληρωμών οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες και προμηθευτές (1,1 δισ. ευρώ μέχρι στιγμής και ακόμα 2,4 μέχρι το τέλος του έτους), όσο και για τα δημόσια ταμεία, με πηγές του υπουργείου Οικονομικών να χαρακτηρίζουν “όνειρα θερινής νυκτός τα περί ενεργοποίησης του κόφτη”, αποδίδοντας τα σενάρια αυτά σε “επιθέσεις τρομοκράτησης του κόσμου από την αντιπολίτευση”.

Πέραν αυτού, ιδιαίτερο βάρος πέφτει στην αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, με το θέμα της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ να τίθεται επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον αρμόδιο υφυπουργό, Αλέξη Χαρίτση.

Παράλληλα, στο πρωθυπουργικό επιτελείο αναμένουν από Δευτέρα, που πιθανότατα θα συνεδριάσει ατύπως το υπουργικό συμβούλιο, μετά τη θερινή ανάπαυλα, τα “ραβασάκια” των υπουργών με τις προτάσεις από το κάθε χαρτοφυλάκιο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πακέτο εξαγγελιών που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου.

Στην πρώτη συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να ενημερώσει ο πρωθυπουργός και για τους στόχους και τις κινήσεις της Αθήνας στο νέο μπαράζ διεθνών επαφών που θα έχει μέσα στο Σεπτέμβριο.

Αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής γραμμής αναμένεται να είναι η διευθέτηση του χρέους, καθώς εκτιμάται ότι η διεθνής γεωπολιτική συγκυρία και ο αμερικανικός παράγοντας ευνοεί τις ελληνικές θέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε έναν μήνα ο Αλέξης Τσίπρας θα ταξιδέψει στο Παρίσι για τη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, εν συνεχεία θα υποδεχθεί τους ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου στην Αθήνα για τη συγκρότηση ενός νοτιοευρωπαϊκού μετώπου απέναντι στη λιτότητα, θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Μπρατισλάβα και τέλος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...