Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Εάν είναι παράνομος ο Καλογρίτσας να αποκλειστεί

Σπίρτζης: Εάν είναι παράνομος ο Καλογρίτσας να αποκλειστεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αν είναι παράνομο αυτό που έκανε ο Καλογρίτσας σε ό,τι αφορά στον χρόνο της εγγυητικής ή με το αγροτεμάχιο στο πόθεν έσχες, ας αποκλειστεί», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αlpha 989» ο Χρήστος Σπίρτζης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τόνισε πως δεν έκρυψε ποτέ τις φιλικές σχέσεις του με τον κ. Καλογρίτσα απορρίπτοντας, όμως, κατηγορηματικά οποιαδήποτε προνομιακή αντιμετώπιση της εταιρείας του.

«Δεν έχω να κρύψω τίποτα σε σχέση με τον κ. Καλογρίτσα. Δεν έκρυψα ποτέ πως έχω φιλικές σχέσεις με τον γιο του. Έχω βαπτίσει το παιδί του. Είναι ένας άνθρωπος με ηθικές αξίες. Το θέμα που μπαίνει και εκμεταλλεύεται η ΝΔ και πολλοί άλλοι είναι το εξής απλό. Αν εσείς έχετε φιλικές σχέσεις και πάρετε αύριο μια δημόσια θέση, οι φίλοι σας πρέπει να σταματήσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες; Το θέμα είναι αν ο κ. Καλογρίτσας έχει μια προνομιακή μεταχείριση από την κυβέρνηση ή από οποιονδήποτε άλλον. Εννοείται πως δεν έχει», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Υπάρχει συγκεκριμένος νόμος, υπάρχει νομολογία και υπάρχουν και οι επιτροπές που κάνουν τους διαγωνισμούς. Τους διαγωνισμούς δεν τους κάνουν ούτε οι υπουργοί, ούτε οι κυβερνήσεις. Τους κάνουν συγκεκριμένου δημόσιο λειτουργοί. Τους κάνουν συγκεκριμένες επιτροπές που έχουν και την ευθύνη. Οι άνθρωποι που μετέχουν σε αυτές τις επιτροπές δεν είναι κατευθυνόμενοι. Υπάρχει, παρόλα αυτά, δευτεροβάθμια επιτροπή ενστάσεων, υπάρχουν δικαστικά όργανα που ελέγχουν τον διαγωνισμό. Κάθε διαγωνισμός, όχι μόνο αυτός, ελέγχεται από τα δικαστήρια».

Για τα έργα που τον κατηγορούν ότι παίρνει το τελευταίο διάστημα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης τόνισε: «Η οικογένεια του κ. Καλογρίτσα ασχολείται με τα έργα πολλές δεκαετίες. Πριν καν εμείς υπάρξουμε ως φυσικές οντότητες. Κατηγορούμαστε για μία εταιρεία που πήρε τρία έργα; Τα κέρδισε τα τρία έργα».

Ο κ. Σπίρτζης διέψευσε εκ νέου τα περί κατάργησης του «βασικού μετόχου» και τόνισε πως όποιος εμπλέκεται με δημόσιες συμβάσεις πρέπει να έχει ασυμβίβαστο με τα ΜΜΕ.

«Αν έχει κάποιος να κάνει μια καταγγελία ας έρθει να πάμε μαζί στον εισαγγελέα», είπε για τις αιτιάσεις της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

Ισραήλ: Εγκρίθηκε νόμος που επιτρέπει την απαγόρευση της προβολής του «τρομοκρατικού» Al Jazeera

Ο Νετανιάχου «κλείνει» το φιλοτζιχαντιστικό Al Jazeera στο Ισραήλ

Χρ. Σπίρτζης για Τέμπη: Ζητεί να κινηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 του Συντάγματος

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πάνος Ρήγας πρόεδρος του 4ου Συνεδρίου – Πέρασε η «επιλογή» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...