Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Α. Τσίπρας: “Αυτός θα είναι ο Μάης της Αριστεράς και της Δημοκρατίας”

Α. Τσίπρας: “Αυτός θα είναι ο Μάης της Αριστεράς και της Δημοκρατίας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αυτός θα είναι ο Μάης της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» στην κεντρική πλατεία στο Μενίδι το βράδυ της Τετάρτης, τονίζοντας πως σε λίγες ημέρες ο λαός θα απαντήσει με την ψήφο του.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφέροντας πως «παραμονή Πρωτομαγιάς, της ημέρας-σύμβολο που καθιέρωσε τα εργασιακά δικαιώματα μέσα από κινητοποιήσεις, αποφάσισε να καταθέσει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή. Αυτά ακριβώς που μας έκλεψαν πριν τέσσερα χρόνια. Αυτά που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να μας τα στερούν. Αυτά που κατακτήθηκαν με αίμα, που πάλεψε ο κόσμος της εργασίας να κερδίσει 128 χρόνια πριν. Αυτά που κατακτήθηκαν τον 20ό αιώνα. Και που σήμερα η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα μας αρπάζει με τον πιο κυνικό τρόπο».

«Έχουν χάσει πια οι λέξεις το νόημά τους», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «η χυδαία προπαγάνδα βαφτίζει έξοδο από το μνημόνιο την παραμονή μας στα μνημόνια τις επόμενες τρεις δεκαετίες τουλάχιστον. Λένε έξοδο από το μνημόνιο ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που είναι πιο μνημόνιο και από το μνημόνιο. Που περιλαμβάνει νέες απολύσεις, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αποδόμηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Και είναι απλά προάγγελος ενός ακόμα μνημονίου που θα καταθέσουν και θα προσπαθήσουν να ψηφίσουν μετά τις ευρωεκλογές».

Προέτρεψε τους συγκεντρωμένους να κλείσουν τις τηλεοράσεις και να βγουν στους δρόμους, να μην ακούν τα προπαγανδιστικά δελτία που προσπαθούν να σώσουν το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής. «Η οργή και ο θυμός όλων μας, να γίνει πολιτική πράξη, η πολιτική δράση που θα τους διώξει. Δεν έχουμε απλά τρεις κάλπες μπροστά μας, ψηφίζουμε για την ίδια μας την ζωή. Έχουμε το μέλλον αυτού του τόπου».

Με την ιδιότητα του υποψηφίου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γυρίζοντας σε πολλά μέρη της ηπείρου, δήλωσε πως το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει. «Οι Ευρωπαίοι κατάλαβαν ότι η χώρα μας χρησιμοποιήθηκε ως πείραμα και ο ελληνικός λαός ως πειραματόζωο και αντιλαμβάνονται πως έρχεται η σειρά τους. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τα μνημόνια για άλλα 40 χρόνια. Ή με την Ευρώπη της αλληλεγγύης ή με την Ευρώπη της Μέρκελ», ανέφερε.

Μετά την τοποθέτησή του για τις ευρωεκλογές, αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών, του θεσμού που είναι κοντά στον άνθρωπο. Προειδοποίησε τον κόσμο για «καμουφλαρισμένους υποψηφίους», που δηλώνουν ανεξάρτητοι, όμως αν εκλεγούν θα πανηγυρίζουν αυτοί που υπέγραψαν το μνημόνιο και ο «υπερ-περιφερειάρχης Φούχτελ», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας στάθηκε στο πλευρό του υποψήφιου δήμαρχου Αχαρνών, Οδυσσέα Καμπόλη, ενώ αναφερόμενος στην περιφέρεια τόνισε ότι για πρώτη φορά κατεβαίνει αριστερή και γυναίκα στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, η Ρένα Δούρου, σημειώνοντας ότι δεν δίστασε να παραιτηθεί από τη θέση της στην Βουλή, από κάθε προνόμιο και κάθε σιγουριά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...