Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπόλαρης: Δεν σκορπάμε λεφτά, τα δίνουμε στοχευμένα

Μπόλαρης: Δεν σκορπάμε λεφτά, τα δίνουμε στοχευμένα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί ταχύτητα και απορρόφηση πόρων να αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, βασικός στόχος είναι «να μην σκορπάμε τα λεφτά, αλλά να τα δίνουμε στοχευμένα αξιοποιώντας ορθά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας».

“H κυβέρνηση επιθυμεί την τάχιστη και μέγιστη απορρόφηση πόρων”

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΜΠΕ, ο Μάρκος Μπόλαρης, επισήμανε ότι σαφέστατα και η κυβέρνηση επιθυμεί την τάχιστη και μέγιστη απορρόφηση πόρων, μέσω της προκήρυξης των δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «πρώτα αξιολογούμε τις ανάγκες, τις ιεραρχούμε και έτσι στοχευμένα διαθέτουμε τους πόρους, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, περιόδευσε σε παραγωγικές μονάδες, συνεταιρισμούς και οινοποιεία του νομού Ημαθίας, ενώ πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με νέους αγρότες και μυδοκαλλιεργητές, τους οποίους και βρήκε πλήρως ενημερωμένους, ενώ όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, του κατέθεσαν σοβαρές προτάσεις, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε στέρεα βάση.

Τόνισε, ότι η μεγάλη πρόκληση στον αγροδιατροφικό τομέα, για το «καλό» της πατρίδας, των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής οικονομίας, είναι η αλλαγή κατεύθυνσης που ακολουθούνταν επί σειρά χρόνων στον πρωτογενή τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε, ποιότητα, καινοτομία, επωνυμία και εξωστρέφεια, αποτελούν τα συστατικά εκείνα που θα αναδείξουν την υψηλή προστιθέμενη αξία των ελληνικών προϊόντων και θα τα τοποθετήσουν στα πιο «απαιτητικά ράφια όλου του κόσμου».

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η επίσκεψή του στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στο Πλατύ Ημαθίας. «Η ΕΒΖ ξεπέρασε το σοκ, πατάει στα πόδια της και έχει πλέον τεράστιες προοπτικές», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «το 2017 η βιομηχανία θα βγει μπροστά δυναμικά». Επισήμανε, ακόμα, ότι βασικός στόχος για τη διοίκηση της βιομηχανίας, αλλά και για την κυβέρνηση, επίσης, αποτελεί η επανάκτηση της εμπιστοσύνης με τους τευτλοκαλλιεργητές της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάνω από 210.000 νεκρά ζώα έχουν δηλωθεί από τις πλημμύρες – Έχουν «συλλεγεί» μόλις 60.000

Υπογραφή Πρωτοκόλλου στην 8η Σύνοδο Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ελλάδας-Ινδίας

Εκτός τόπου και χρόνου ο Γεωργαντάς διαβεβαιώνει ότι έχουμε επισιτιστική επάρκεια

Η Κύπρος αγοράζει 36.000 τόνους κριθαριού και καλαμποκιού – Ο Υπουργός μας από το Κιλκίς όλα καλά;

Ο Γιώργος Γεωργαντάς νέος υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του Σπήλιου Λιβανού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...