Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φτηνή αντιπολίτευση από Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό

Φτηνή αντιπολίτευση από Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας δίνει μάχη στη μίνι Σύνοδος Κορυφής στη Βιέννη για το μεταναστευτικό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επέλεξε να κάνει φτηνή αντιπολίτευση για ένα από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα για την χώρα και ολόκληρη την Ευρώπη.

Με δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πολιτική της στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και του λέει αυτά που ο πρωθυπουργός είπε νωρίτερα στα διεθνή φόρα για έξαρση της ξενοφοβίας.

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Οι εικόνες καταστροφής και αναρχίας στη Μυτιλήνη και τη Χίο, πιστοποιούν την ανικανότητα της Κυβέρνησης να διαχειριστεί και το μεταναστευτικό ζήτημα.

Πριν από έξι μήνες, σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι πολιτικοί Αρχηγοί συμφωνήσαμε σε μια εθνική γραμμή αντιμετώπισης του μεταναστευτικού.

Όλοι γνωρίζουν ότι έκανα τα πάντα προκειμένου να υποστηρίξω και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τα συμφέροντα της χώρας.

Η Κυβέρνηση, όμως, δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της. Ο διαχωρισμός μεταναστών και προσφύγων δεν έγινε. Οι δομές φιλοξενίας λειτουργούν άναρχα. Η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία. Κανένα συγκροτημένο σχέδιο για κατανομή των προσφύγων στην επικράτεια δεν υπάρχει. Ευρωπαϊκά κονδύλια λιμνάζουν.

Το ελληνικό Κράτος είναι απόν. Η απουσία του και η έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού, δυστυχώς, εντείνει τις ξενοφοβικές και ακραίες τάσεις. Τάσεις που παραμένουν απόλυτα μειοψηφικές σε μία κοινωνία που δέχτηκε τους πρόσφυγες με καλοσύνη και κατανόηση για τον πόνο τους. Αλλά που έχει απαίτηση από το Κράτος να μπορεί στοιχειωδώς να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έναντι, όχι μόνο των προσφύγων, αλλά και των Ελλήνων πολιτών.

Όσο ακόμη παραμένει αυτή η Κυβέρνηση, οφείλει να εφαρμόσει αμέσως το Εθνικό Σχέδιο για το προσφυγικό με τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Ένα σχέδιο που διασφαλίζει την αξιοπρεπή ζωή στους πρόσφυγες, τις διαδικασίες επαναπροώθησης στους παράτυπους μετανάστες, αλλά και την υγεία και ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η Υγεία είναι business – Παγιδεύτηκαν οι ψηφοφόροι

Φρίκη στη Βραυρώνα: Βρέθηκε νεκρό νεογέννητο βρέφος σε χωματερή – Ανακρίνονται οι γονείς

Μαρινάκης: Καρφιά σε κυβέρνηση και ΕΠΟ μετά την ιστορική πρόκριση σε Ευρωπαϊκό τελικό για τον Ολυμπιακό (βίντεο)

Μητσοτάκης για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο Final Four: «Γατάκια, εγώ γκαντέμης; Εγώ σας το είπα, αλλά δεν με ακούσατε»

Βελόπουλος: Να ακυρώσει άμεσα τη συνάντηση με Ερντογάν στην Τουρκία ο Μητσοτάκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...