Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραντεβού στη διαπλοκή: Η αντεπίθεση Τσίπρα και η «λευκή πετσέτα»

Ραντεβού στη διαπλοκή: Η αντεπίθεση Τσίπρα και η «λευκή πετσέτα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τρίβουν τα χέρια τους στο Μέγαρο Μαξίμου για το πάτημα που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα να δοθεί η επόμενη μάχη στο προνομιακό πεδίο της διαπλοκής.

Η αποτίμηση της χθεσινής συζήτησης για την Παιδεία είναι θετική στην Ηρώδου Αττικού με συνεργάτες του πρωθυπουργού να μετρούν πολλαπλά κέρδη, σημειώνοντας ότι στο μείζον ζήτημα της διαπλοκής ο πρόεδρος της ΝΔ πέταξε “λευκή πετσέτα”.

Πλέον ήδη στο Μαξίμου χαράσσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην επόμενη κοινοβουλευτική μάχη, της οποίας guest star δεν θα είναι άλλος από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα επιχειρηθεί να αποδειχθεί μέσα και από τα λεγόμενα του ίδιου (όπως π.χ. φάνηκε από τις ταξικές απόψεις του για την Παιδεία) ότι αποτελεί “εχθρό της κοινωνικής πλειοψηφίας”.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τη δυνατότητα να παραθέσει ενώπιον του ελληνικού λαού όλο το τρίγωνο της διαπλοκής που οικοδόμησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό αποκαλύφθηκε και στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ενώ την τιμητική τους θα έχουν σωρεία γαλαζοπράσινων σκανδάλων με συχνά πυκνά αναφορές στη Siemens.

Εξάλλου στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι επ’ ουδενί δεν έχει χαθεί το ηθικό πλεονέκτημα. Αυτό το σύνθημα έδωσε και ο πρωθυπουργός: «Το καλοκαίρι λέγατε ότι κάνουμε διαγωνισμό για να μην πάρει άδεια ο ΣΚΑΪ. Μετά αλλάξατε το τροπάρι ότι ο διαγωνισμός έγινε για να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας, αλλά όταν ζήτησε διευκόλυνση βρέθηκε την άλλη στιγμή εκτός» είπε για να προσθέσει: «Σε αυτό τον τόπο θα μάθουν όλοι ότι ο νόμος ισχύει για όλους».

«Μήπως ο Κυριακού, ο Σαββίδης και ο Μαρινάκης είναι ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως ο Αλαφούζος θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ επειδή πήρε άδεια;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Απτιμώντας τη χθεσινή διαδικασία από το Μαξίμου σημειώνουν πως παρά το γεγονός ότι η Παιδεία όλες τις προηγούμενες ημέρες αποτελούσε ένα παράπλευρο θέμα της εκρηκτικής επικαιρότητας, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να σταθεί μονάχα σε αυτό, γεγονός που από το Μαξίμου εκλαμβάνεται ως «άτακτη υποχώρηση μετά τους πομφόλυγες περί νεοδιαπλοκής».

Ως εκ τούτου, στο Μαξίμου εκτιμάται ότι η ρελάνς Τσίπρα με την άμεση απόκριση και την κατάθεση αιτήματος για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή έφερε σε αμηχανία την αξιωματική αντιπολίτευση, που αν και τόσο καιρό έχει σηκώσει τη ρομφαία της διαφάνειας με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες, «θα προσέλθει από μειονεκτική θέση στη βάσανο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

«Έδωσα την ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί. Αποφάσισε να αποδράσει, να σιωπήσει για άλλη μια φορά. Ενδεχομένως τον συμβούλεψαν να μην μιλήσει οι επικοινωνιολόγοι. Ή ενδεχομένως να μην θέλει να λερώσει τα χέρια του, γιατί άλλοι κάνουν τη βρώμικη δουλειά, οι καναλάρχες και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Μου είπε να ζητήσω άλλη συζήτηση» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Μην κάνετε αιτήματα διότι ενίοτε γίνονται αποδεκτά. Καταθέτω λοιπόν πρόταση για διαπλοκή και διαφθορά. Θα έρθετε να μιλήσετε με ονόματα και διευθύνσεις μπροστά στον ελληνικό λαό. Δεν θα αφήσουμε τη λάσπη στον ανεμιστήρα».

Οι τελικές αποφάσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής της συζήτησης θα ληφθούν σήμερα από τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Παράλληλα, για το θέμα της Παιδείας καθαυτό, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τόνιζαν στο TRIBUNE μετά την ολοκλήρωση της προ ημερησίας συζήτησης πως “ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε κάθε πιθανή κοινωνική ανισότητα υπάρχει”.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τόνισαν πως επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση στο θέμα της Παιδείας εν μέσω κρίσης διαθέτει «ηγεμονική ατζέντα», στηλιτεύοντας την ξεκάθαρα ταξική προσέγγιση του θέματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν μπορεί να την κρύψει τις θέσεις του με τίποτα. Τάσσεται πάντοτε σε όλα με τους λίγους και σε τίποτα με τους πολλούς. Κάθε φορά που μιλάει απλά αποκαλύπτεται» πρόσθεταν από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, παραπέμποντας στα ζητήματα που αφορούν τον τρόπο πληρωμής των μεταπτυχιακών, των διδακτορικών, τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών χωρίς τη μεσολάβηση των υπηρεσιακών συμβουλίων ή ακόμα και τη λειτουργία των πρότυπων σχολείων με τη μορφή που τα γνωρίζαμε έως τώρα ανέδειξαν.

Παράλληλα, για το θέμα που ανέκυψε με τα θρησκευτικά και τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τα περί κυβερνητικής κρίσης και σημειώνουν πως “ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απευθύνεται σε συγκεκριμένο εκλογικό κοινό”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...