Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο! Δεν ελέγχθηκαν τα δάνεια της Attica σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για 2011 – 2014

Σκάνδαλο! Δεν ελέγχθηκαν τα δάνεια της Attica σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για 2011 – 2014
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτός ελέγχου άφησε η Τράπεζα της Ελλάδος τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που πήραν μέσω της Attica Bank την περίοδο 2011 – 2014, όπως παραδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Πάσχας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ!

Κατέθεσε ακόμη ότι το υπόλοιπο των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Αγροτική Τράπεζα (νυν Τράπεζα Πειραιώς) είναι 295 εκατ. ευρώ.

Ο Γ. Πάσχας προσπάθησε να εξηγήσει γιατί δεν έστειλε στην Εξεταστική το πόρισμα της Attica Bank για την περίοδο 2011 – 2014 και ισχυρίσθηκε ότι δεν το έστειλε διότι δεν περιλάμβανε δάνεια μέσων ενημέρωσης και κομμάτων.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας του επεσήμανε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πήραν 13 εκατ. ευρώ δάνειο εκείνη την περίοδο.

«Δεν ελέγχουμε όλους τους πελάτες. Ελέγξαμε την πιστοδοτική τακτική παίρνοντας ένα δείγμα από τους μεγάλους πιστούχους. Μέσα στο πόρισμα και στο δείγμα που κάναμε δεν υπάρχει κόμμα», απάντησε ο Γ. Πάσχας.

Όμως ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σωκράτης Φάμελλος του αντέτεινε ότι η ΤτΕ «δεν ακολουθεί ίσα μέτρα και ίσα σταθμά» στους ελέγχους της, καθώς στον μεν δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε για το 2011 – 2014 πήρε τους μεγάλους δανειολήπτες, ενώ στον έλεγχο που έγινε για το 2015 – 2016 ήλεγξε δειγματοληπτικά 37 εταιρείες με δάνειο κάτω από 2 εκατ. ευρώ.

«Επιλέξαμε δείγμα, μέσα στο δείγμα δεν ήταν τα κόμματα. Για τα δύο κόμματα είχαν ήδη σχηματιστεί προβλέψεις κατά 50%», απάντησε ο Γ. Πάσχας ο οποίος επανέλαβε ότι «δεν έπεσαν στο δείγμα τα δύο κόμματα».

Όσον αφορά τα δάνεια των κομμάτων ο Γ. Πάσχας είπε ότι στον τακτικό έλεγχο που έγινε το 2010 στην Αγροτική υπήρχαν δάνεια 205.620.006 ευρώ στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

«Το λογιστικό υπόλοιπο όλων των δανείων σήμερα είναι 295.227.000. Τα τελευταία δάνεια δόθηκαν το 2011, έκτοτε δεν δόθηκαν δάνεια. Τα υπόλοιπα είναι μη καταλογισμένοι τόκοι. Έχουν ληφθεί προβλέψεις για 263 εκατ. από το 2010 και το 2011», κατέθεσε και πρόσθεσε ότι σήμερα για το 90% των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει σχηματιστεί πρόβλεψη ζημίας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος του επεσήμανε ότι από την ώρα που σχηματίσθηκαν προβλέψεις ζημίας το 2010 και το 2011 δεν έπρεπε να δοθούν δάνεια από την Attica Bank το 2011.

Για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ ο Γ. Πάσχας τόνισε ότι είναι ομαλής είσπραξης και δεν έχουν σχηματιστεί προβλέψεις ζημίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...