Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μπαρούτι” μυρίζει στη ΝΔ ενώ ο Κυριάκος “βλέπει” ενίσχυση και εκλογές

“Μπαρούτι” μυρίζει στη ΝΔ ενώ ο Κυριάκος “βλέπει” ενίσχυση και εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νερό στο μύλο της εκλογολογίας και ενίσχυση της ηγεμονικής εικόνας που φιλοτεχνεί μετά τη ΔΕΘ για τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει η “μεταγραφή” του Γιάννη Καλλιάνου στο Μοσχάτο.

Ουδείς έπεσε από τα σύννεφα από την προσχώρηση του μέχρι προ ενός μηνός εκπροσώπου Τύπου της Ένωσης Κεντρώων στη Νέα Δημοκρατία, δεδομένου ότι ήδη από την επιστολή του στον Βασίλη Λεβέντη στα τέλη του Αυγούστου είχε καταστήσει σαφή τον προσανατολισμό του προς το “μεταρρυθμιστικό” προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι, στη ΝΔ επιχειρούν να εκμεταλλευθούν επικοινωνιακά την αύξηση της κοινοβουλευτικής δύναμης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που εντείνει εκ νέου το σύνθημα “παραιτηθείτε” ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως φάνηκε και στα χθεσινά εγκαίνια των νέων γραφείων του κόμματος στο Μοσχάτο. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες, εδράζοντας το αίτημά του στα δημοσκοπικά στοιχεία και ισχυριζόμενος ότι οι πρόωρες εκλογές αποτελούν το έλασσον κακό.

Παρά το πανηγυρικό κλίμα ωστόσο και την έντονη προεκλογική οσμή που απέπνεε η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος δεν βρίσκεται στα καλύτερά της και μάλλον… χτυπάει κόκκινο.

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να έδωσαν κανονικά το παρών στο Μοσχάτο, καθώς κάθε διαφορετική πρωτοβουλία θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ σε βάρος τους από την ηγεσία, ωστόσο οι ατάκες και τα βλέμματα που διασταυρώθηκαν στα νέα γραφεία της ΝΔ είναι ενδεικτικά του εκρηκτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με πηγές από το σαμαρικό περιβάλλον, στελέχη και βουλευτες πνέουν μένεα κατά της ηγεσίας και κυρίως του συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκου στον απόηχο της ανακοίνωσης του Μητρώου πολιτικών στελεχών, καθώς εκτιμάται ότι βρίσκεται ante portas η εκπαραθύρωσή τους από τα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Την ίδια ώρα ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και ισχυρός πόλος έλξης των καραμανλικών, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με αφορμή την 42η επέτειο ίδρυσης της ΝΔ, κρατά αποστάσεις από την ηγεσία της «γαλάζιας» παράταξης, μιλώντας για «εθνική συνεννόηση σε κρίσιμα ζητήματα», κάτι το οποίο αποκλείσει μετά βδελυγμίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης που τον τελευταίο καιρό δρα σχεδόν ανεξέλεγκτος.

Όλο νόημα ήταν και η “ατάκα” του Κώστα Καραμανλή ο οποίος εν μέσω… πανηγυρισμών στο Μοσχάτο πιάστηκε από την κάμερα να λέει στον Αντώνη Σαμαρά “έχω βαρεθεί… να βαράω παλαμάκια“…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...