Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενιζέλος: Η ΕΛΙΑ δεν είναι ούτε «τσόντα» ούτε ουρά

Βενιζέλος: Η ΕΛΙΑ δεν είναι ούτε «τσόντα» ούτε ουρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Βενιζέλος,

Επιμένει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ότι θα φύγει από την κυβέρνηση αν αποτύχει η ΕΛΙΑ.

Ο Ευ. Βενιζέλος, δήλωσε ότι η ΕΛΙΑ «Είναι ο πυλώνας αυτής της προσπάθειας και αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δε μπορούμε ν’ αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δε μας αναλογούν” ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως “δεν είναι ούτε «τσόντα» ούτε ουρά. Δεν πάει να αθροίσει τα ποσοστά για να καλύψει κενά».

Αναλυτικά, η δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έχει ως εξής:

Κοιτάξτε, το στοίχημα αυτών των πολλαπλών εκλογικών διαδικασιών που θα έχουμε στις 18 και 25 Μαΐου, είναι, κατά βάθος, η κυβερνητική σταθερότητα αλλά και ο σταθερός στρατηγικός προσανατολισμός της χώρας που βαδίζει στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.

Και θα ήταν πραγματικά κρίμα, τώρα που αρχίσαμε την έξοδο, αυτό να διασαλευθεί, να τεθεί υπό αμφισβήτηση, για λόγους αμιγώς πολιτικούς. Η στρατηγική της εφόδου που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν μερικούς μήνες, απέτυχε. Δεν πάμε σε εκλογές-δημοψήφισμα. Και οι έρευνες λένε ότι η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, θέλει σταθερότητα και ασφάλεια για να βγούμε πράγματι από την κρίση και το μνημόνιο. Κάποιοι βέβαια κλαίνε και οδύρονται που βγαίνουμε, πράγματι, από την κρίση και το μνημόνιο.

Όμως, το στοίχημα πρακτικά δεν είναι αν θα είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Το στοίχημα είναι η κυβερνητική σταθερότητα συνολικά και πυλώνας της σταθερότητας είναι η Δημοκρατική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, που κουβαλάει το βάρος από την αρχή, επί 4-5 ολόκληρα χρόνια.

Άρα δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό και λογικό κάποιοι να χρεώνονται ένα μεγάλο κόστος και να μην πιστώνονται αυτά που αναλογικώς δικαιούνται να πιστωθούν, τώρα που η χώρα έχει αρχίσει την έξοδο από την κρίση. Άρα, εμείς περιμένουμε τη στάση του ελληνικού λαού, την ωριμότητά του, τη σοφία του. Πρέπει να διατηρηθεί η σταθερότητα, το πλαίσιο στρατηγικής αναφοράς της χώρας, πρέπει να βαδίσουμε με ασφάλεια στην οριστική και αμετάκλητη έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά αυτό εξαρτάται από τον ελληνικό λαό.

Η Δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι και η Ελιά στην οποία μετέχουμε, δεν είναι ούτε «τσόντα» ούτε ουρά. Δεν πάει να αθροίσει τα ποσοστά για να καλύψει κενά. Είναι ο πυλώνας αυτής της προσπάθειας και αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δε μπορούμε ν’ αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δε μας αναλογούν, από ένα σημείο και μετά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Παυλόπουλος-Βενιζέλος: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Μετά από 15 χρόνια

Ευαγγ. Βενιζέλος: Πρώτα η οριοθέτηση ΑΟΖ με την Τουρκία και μετά το Κυπριακό

Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη για την κινδυνολογία περί κλεισίματος τραπεζών και νέων μνημονίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...