Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαντάς: Ο Μητσοτάκης δεν εκπληρώνει τη συνταγματική επιταγή για συγκρότηση ΕΣΡ

Μαντάς: Ο Μητσοτάκης δεν εκπληρώνει τη συνταγματική επιταγή για συγκρότηση ΕΣΡ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά δεσμευμένοι να βάλουν τέλος στην ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Ο Χρήστος Μαντάς δεν αρνείται ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι δεσμευτική, προειδοποιεί ωστόσο όσους νομίζουν ότι μπορούν να οικοδομήσουν πολιτικές νίκες, με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ, ότι είναι γελασμένοι και τονίζει ότι δεν μπορεί οι πολιτικές αποφάσεις κάθε εκλεγμένης κυβέρνησης να εξαρτώνται ή να επηρεάζονται από εξωθεσμικούς παράγοντες και από τα κυκλώματα της διαπλοκής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι ταυτίζεται με τη στάση των καναλαρχών και υπογραμμίζει ότι «οι πολιτικές συστημικές δυνάμεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν τεράστια ευθύνη για τη συνέχιση της κατάστασης αεροπειρατείας στο τηλεοπτικό τοπίο».

Ιδιαίτερα για την αδυναμία συγκρότησης του ΕΣΡ, ο Χρήστος Μαντάς, ως μέλος της Διάσκεψης των Προέδρων, τονίζει ότι η στάση της ΝΔ άλλαξε μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, και η αξιωματική αντιπολίτευση σύρθηκε στο να μην εκπληρώνει τη συνταγματική της επιταγή για συγκρότηση του ΕΣΡ. Αυτό το μπλοκάρισμα, όπως σημειώνει, οδήγησε στην τροπολογία, που μετέφερε τις αρμοδιότητες διενέργειας του διαγωνισμού, για μία και μόνο φορά στον αρμόδιο υπουργό και στην ΓΓΕΕ. Αναφερόμενος δε στην επικείμενη Διάσκεψη που θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας, ο Χρήστος Μαντάς προειδοποιεί τη ΝΔ και όσους επιχειρήσουν να στήσουν νέους εκβιασμούς, ότι θα προσκρούσουν σε δημοκρατικό τείχος.

Ο Χρήστος Μαντάς ερωτάται για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τις προκλήσεις για την κυβέρνηση και το κόμμα, από τούδε και στο εξής. «Θα κριθούμε κυρίως στο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα κόμμα βαθιά ριζωμένο στη κοινωνία, μαζικό, ένα κόμμα που θα εξακολουθεί να εκφράζει σταθερά, έστω και μέσα από συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, τους “από κάτω”», δηλώνει χαρακτηριστικά. Ερωτάται επίσης και για τον ανασχηματισμό και διατυπώνει τη γνώμη ότι «πρέπει να υπάρξει μια συνολική πολιτική αξιολόγηση, και στη συνέχεια να προχωρήσουν και οι όποιες αλλαγές στα πρόσωπα με τελική ευθύνη του πρωθυπουργού».

«Καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ είναι να οδηγήσει τη χώρα και την κοινωνία στην έξοδο από τη λιτότητα, σε συμμαχία με τα κοινωνικά στρώματα που τον έφεραν στη διακυβέρνηση», αναφέρει επίσης ο κ. Μαντάς, ενώ όταν ερωτάται για τις δημοσκοπήσεις, δηλώνει πως υπάρχει σαφώς η δυνατότητα να ανατραπούν για ακόμη μια φορά και «να αποτραπεί η παλινόρθωση μιας ακραίας Δεξιάς, που όσους μανδύες και αν φορέσει, δεν μπορεί να κρύψει τον βαθύτατα αντιλαϊκό της πυρήνα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...