Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών: Το μήνυμα Τσίπρα με τον Βασιλειάδη

Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών: Το μήνυμα Τσίπρα με τον Βασιλειάδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιώργος Βασιλειάδης,

Το βαρύ φορτίο χαρτοφυλακίου του Αθλητισμού εμπιστεύθηκε τελικά στον μέχρι πρότινος γγ Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργο Βασιλειάδη ο Αλέξης Τσίπρας, με την επιλογή του να έχει ιδιαίτερα έντονη σημειολογία.

Πέραν της αναβάθμισης, αφού από γενικός γραμματέας αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό, η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο μονάχα τυχαία δεν είναι.

Στον Γιώργο Βασιλειάδη πιστώνεται η πετυχημένη πορεία στη νευραλγική θέση του γγ κατά της Διαφθοράς, με τα νέα του καθήκοντα πλέον σε έναν… όμορο χώρο να απαιτούν ειδικούς χειρισμούς και τον πρωθυπουργό να τον επιλέγει για την ειδική αποστολή, προκειμένου να συνεχιστεί και ενταθεί το καθάρισμα της… κόπρου του Αυγεία.

Ο κ. Βασιλειάδης, μάχιμος δικηγόρος, είναι 39 ετών, πατέρας τριών παιδιών και έχει γεννηθεί στον Πειραιά.

Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έκανε μεταπτυχιακό στην Πληροφορική και τις Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης. Ο κ. Βασιλειάδης ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο.

Από μάχιμος δικηγόρος ο Γιώργος Βασιλειάδης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της κυβέρνησης αναλαμβάνοντας μια από τις σημαντικότερες γενικές γραμματείες, που συνέστησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως επικεφαλής της γενικής γραμματείας Διαφθοράς, η οποία αποτέλεσε και στοίχημα για την κυβέρνηση, συνέβαλε στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς, αφήνοντας σημαντικό έργο ως παρακαταθήκη.

Σημείο σταθμός ήταν η συνεργασία με το γερμανικό κρατίδιο Βεστφαλίας – Ρηνανίας με αποτέλεσμα να φτάσει στις ελληνικές αρχές η περιβόητη λίστα Μπόργιανς, δημιουργώντας δε και μία σχέση συνεργασίας με το κρατίδιο, στο οποίο έχουν σταλεί για εκπαίδευση γύρω από ζητήματα διαφθοράς δεκάδες εφοριακοί.

Παράλληλα, από το προηγούμενο έτος, έχει επιτευχθεί μία σημαντική μείωση αναφορικά με τα λαθραία καπνικά είδη, ζήτημα που απασχόλησε κατά κόρον τη γενική γραμματεία Διαφθοράς και τον ίδιο το Γιώργο Βασιλειάδη, επιφέροντας στα κρατικά ταμεία κέρδος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, με την αύξηση στις κατασχέσεις λαθραίων καπνικών.

Ένα βήμα πριν το τέλος βρίσκονται δύο πολύ σημαντικά νομοσχέδια, για τη δημιουργία των οποίων συναρμόδια ήταν η γενική γραμματεία Διαφθοράς. Πρόκειται για το νομοσχέδιο για το πολιτικό χρήμα, αναφορικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων, και το σχέδιο νόμου που αφορά στην τοποθέτηση εισαγγελία στη γ.γ. Διαφθοράς αρμόδιο να ελέγχει σειρά καταγγελιών γύρω από ζητήματα διαφθοράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...