Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Επιτέλους κύριε Βενιζέλο πότε θα ασχοληθείτε με τους Έλληνες της Ουκρανίας;

ΣΥΡΙΖΑ: Επιτέλους κύριε Βενιζέλο πότε θα ασχοληθείτε με τους Έλληνες της Ουκρανίας;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών εξαπέλυσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ για το τεράστιο ζήτημα τως ασφάλειας των Ελλήνων που ζουν στην Ουκρανία.

“Η κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών Κος Βενιζέλος έχουν τεράστια ευθύνη για την ζωή των συμπατριωτών μας” σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Βασίλης Πριμικήρης, συντονιστής του τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ , την ώρα που “tο μαύρο πέπλο του ναζισμού απλώνεται, η κυβέρνηση και ο λαλίστατος κατά τα άλλα κ. Βενιζέλος συνεχίζουν να κρατούν «σιγή ιχθύος» μπροστά σ΄ αυτή την ανθρωπιστική κρίση που εμπλέκει και χιλιάδες Έλληνες εξυπηρετώντας στην ουσία τους ποιο μαύρους κύκλους του πολέμου.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

 

Δυστυχώς αυτές τις ώρες έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις στην Αν. Ουκρανία όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής Διασποράς στη χώρα αυτή.

Η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου με την στήριξη των Η.Π.Α και των ποιο αντιδραστικών κύκλων της Ε.Ε μεταφέροντας στρατεύματα και άρματα μάχης στην Μαριούπολη και στις περιοχές όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος των ελλήνων στην Ουκρανία όξυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας και όχι μόνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχει επισημάνει ότι βρίσκεται «επί θύραις» ένας εμφύλιος στην Ουκρανία, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ευρώπη και τους λαούς της. Η συνεχιζόμενη τυχοδιωκτική πολιτική των Ευρώ-Ατλαντιστών ρίχνει συνεχώς «λάδι στη φωτιά», με τις απαράδεκτες ενέργειες που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία, όπου η πολιτική της υποκρισίας από τη Ουάσινγκτον και τα αντιδραστικά Ευρωπαϊκά κέντρα, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Στη Μαριούπολη και στην γύρο περιοχή το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι ρωσόφωνο και εκ των πραγμάτων από αυτό μπορεί να ενισχυθεί και να γενικευθεί η εμφύλια σύρραξη με δραματικές συνέπειες και για τον εκεί Ελληνισμό.

Η Ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπουργός εξωτερικών Κος Βενιζέλος έχουν τεράστια ευθύνη για την ζωή των συμπατριωτών μας.

Μέχρι σήμερα παρά τις επανειλημμένες εκλύσεις δεν έχει πάρει κανένα μέτρο στήριξης. Παρά του ότι έτυχε να έχουμε την ευρωπαϊκή προεδρία δεν είχαμε καμιά προσπάθεια παρέμβασης για να αποφευχθεί η εμφύλια σύρραξη και να απομονωθεί η κυβέρνηση του Κιέβου που στις γραμμές τις έχει νεοναζιστικά στοιχεία που προωθούν την ξενοφοβία και το κτύπημα με βίαιο τρόπο κάθε πολιτισμική ή ακόμα και γλωσσική διαφορετικότητα.

Ο Ελληνισμός της Διασποράς στην Ουκρανία περνά δύσκολες ώρες. Χτυπιούνται προσωπικές ελευθερίες, πολιτικές πεποιθήσεις, όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα και προπαντός οι εθνικές διαφορετικότητες ποινικοποιούνται.

Το μαύρο πέπλο του ναζισμού απλώνεται. Η Κυβέρνηση και ο λαλίστατος κατά τα άλλα κ. Βενιζέλος συνεχίζουν να κρατούν «σιγή ιχθύος» μπροστά σ΄ αυτή την ανθρωπιστική κρίση που εμπλέκει και χιλιάδες Έλληνες εξυπηρετώντας στην ουσία τους ποιο μαύρους κύκλους του πολέμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Ελληνική κυβέρνηση δια μέσου των ελληνικών αρχών στην χώρα αυτή να μεριμνήσει άμεσα ώστε να δοθεί κάθε είδους βοήθεια στους συμπατριώτες μας. Τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα δεν αρκούν για τους Έλληνες ομογενείς. Η έμπρακτη αλληλεγγύη στον Ελληνισμό της Διασποράς σ΄ αυτές τις δύσκολες στιγμές χρειάζεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα για να δοθεί ειρηνική λύση στην Ουκρανική κρίση και να προστατευθούν με κάθε τρόπο οι Έλληνες στην Ουκρανία που ξεπερνούν τις εκατό χιλιάδες ψυχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...