Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΤΡΑΜΠάλα στη ΝΔ με το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ

ΤΡΑΜΠάλα στη ΝΔ με το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εικόνα Βαβέλ παρουσίασε εκ νέου η ΝΔ αυτή τη φορά με αφορμή την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Και τούτο διότι ορισμένοι προέτρεξαν να “ψαλιδίσουν” τη σημασία του επικείμενου ταξιδιού του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, αποσκοπώντας σε αμιγώς μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος της κυβέρνησης αλλά και της χώρας αναφορικά με τη μείζονα υπόθεση του χρέους.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη υπογράμμιζε την πεποίθησή του ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πολύ ισχυρές, γεωπολιτικά σημαντικές και σε κάθε περίπτωση δεν θα επηρεαστούν από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, τονίζοντας πως “οι Αμερικανοί πολίτες αποφάσισαν. Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό», στελέχη της ΝΔ έπαιρναν αποστάσεις βάλλοντας κατά του Μεγάρου Μαξίμου.

Με την τοποθέτηση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Χίλαρι Κλίντον, έστελνε το μήνυμα πως η επίσκεψη Ομπάμα παραμένει ισχυρή και χωρίς αστερίσκους για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ νωρίς το πρωί έστειλε το δικό του – άστοχο λόγω της θεσμικής του ιδιότητας – μήνυμα μέ στίχους από το τραγούδι των REM: “Είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέραμε» σημείωσε, προκρίνοντας «σκέψη, περισυλλογή και δράση».

Αντίθετα σαφώς πιο ψύχραιμη προσέγγιση είχε ο συντονιστής μετανάστευσης Βασίλης Κικίλιας που τόνιζε πως ότι «η αμερικανική πολιτική είναι σταθερή και η διασπορά μας έχει ρίζες και στα δύο κόμματα».

Ωστόσο, Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας, Νικήτας Κακλαμάνης και Κώστας Τσιάρας τόνιζαν δημόσια πως η σημασία της επίσκεψης πλέον, μετά την εκλογή του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Σφοδρή επίθεση Τζανακόπουλου

Η στάση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ, εγκαλώντας την για υπονόμευση της διεθνούς θέσης της χώρας και της προσπάθειας για τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Προκαλεί αποστροφή η σπουδή στελεχών της ΝΔ, όπως η κα. Μπακογιάννη και ο κ. Τσιάρας, να προεξοφλήσουν αποτυχία της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως σημειώνει, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος αποτελεί εθνική υπόθεση στην οποία θα όφειλε να συνδράμει η αντιπολίτευση.

«Αντίθετα, και την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη συζητά την ανάγκη βιώσιμης λύσης στο ελληνικό χρέος, η ΝΔ σπεύδει να προτάξει τις μικροκομματικές της επιδιώξεις.

Το γεγονός αυτό, μάλιστα, έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την απαράδεκτη στάση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ενώπιον ξένων επενδυτών έσπευσε να υπονομεύσει την προσπάθεια της χώρας για προσέλκυση επενδύσεων.

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί και κρίνει» καταλήγει η Δ. Τζανακόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...