Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δεν κάνουμε εμείς πολλές προσλήψεις μετακλητών, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έκρυβαν”

“Δεν κάνουμε εμείς πολλές προσλήψεις μετακλητών, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έκρυβαν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην αλλαγή της μεθοδολογίας για την καταγραφή των μετακλητών υπαλλήλων του κράτους, αποδίδουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης τη φαινομενική αύξηση του αριθμού τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Απαντώντας σε κόμματα της αντιπολίτευσης και σε σχετικά δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι έως το Νοέμβριο του 2015 “καταγραφόταν” μια “εικονική πραγματικότητα” που απέκρυβε την πραγματικότητα από τους πολίτες. Κι’ αυτό διότι στο μητρώο μισθοδοτούμενων του ελληνικού Δημοσίου, στην εργασιακή σχέση “Μετακλητοί” καταγράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί υπάλληλοι και όχι οι πάσης φύσεως ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες, κ.λπ. υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, κ.ά.

Ο αριθμός των 2.067 μετακλητών που εμφανίζεται σε διάφορα δημοσιεύματα αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του κράτους, έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2016. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι 567 επιστημονικοί συνεργάτες όλων των βουλευτών -ανεξαρτήτως κόμματος- οι 151 μετακλητοί που υπηρετούν στη Βουλή και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες όλων των κομμάτων, οι 631 μετακλητοί των δημάρχων και των λοιπών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, κ.λπ.

Για να γίνει αντιληπτή η μεγάλη διαφορά που εμφανίζεται στον αριθμό των μετακλητών, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ως παράδειγμα γραφείο υπουργού της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (μόνο στον υπουργό και όχι και σε αναπληρωτή υφυπουργό, γενικούς γραμματείς, κ.λπ.), όπου υπηρετούσαν συνολικά 53 άτομα εκ των οποίων: 14 ειδικοί σύμβουλοι, 8 μετακλητοί, 4 ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό, 2 δημοσιογράφοι, 14 αποσπασμένοι και 11 με διάθεση από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με βάση την τότε μεθοδολογία καταγραφής, στη στήλη “Μετακλητοί”, του μητρώου μισθοδοτούμενων του Δημοσίου, εμφανίζονταν ως μετακλητοί μόνο οι 8 υπάλληλοι. Σήμερα στην εργασιακή σχέση “Μετακλητοί” καταχωρούνται οι ειδικοί σύμβουλοι, οι ειδικοί και επιστημονικοί συνεργάτες, οι γενικοί ειδικοί γραμματείς και γενικά οι πάντες των οποίων η θέση χαρακτηρίζεται από το νόμο ως θέση “Μετακλητού”.

«Η μεθοδολογία άλλαξε συνειδητά από τη σημερινή κυβέρνηση προκειμένου να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια», επισημαίνουν οι κύκλοι του υπουργείου.
Από τον περασμένο Ιανουάριο έως και το Σεπτέμβριο, η «υπερβολική αύξηση» μετακλητών, αφορά σε μόλις 125 υπαλλήλους (από 1.942 τον Ιανουάριο ανήλθαν σε 2.067 το Σεπτέμβριο) και οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στους ΟΤΑ, στους συνεργάτες βουλευτών και στους μετακλητούς της Βουλής, απαντά το υπουργείο σε κόμματα και μερίδα του Τύπου.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει, το μερίδιο των υπουργείων και κυβερνητικών – πολιτειακών φορέων στο σύνολο των μετακλητών είναι ελάχιστο, δεδομένου ότι την περίοδο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2016: σε υπουργεία υπηρετούσε το 5,51% του συνόλου, σε κυβερνητικούς – πολιτειακούς παράγοντες το 6,30%, ενώ σε ΟΤΑ το 48,82%, στη Βουλή το 21,26% και το υπόλοιπο 18,11% σε συνεργάτες βουλευτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεροβασίλη για νέες προσλήψεις: Όσες μπορεί και αντέχει το Δημόσιο

ΝΔ: Παλαιοκομματικές πρακτικές της κυβέρνησης στην δημόσια διοίκηση

Δημόσιο: Μετατάξεις με μία μόνο αίτηση -Ποιους υπαλλήλους αφορά

«Πράσινο φως» Γεροβασίλη για τη διαδικασία επιλογής διευθυντών στο Δημόσιο

Γεροβασίλη: O κ. Μητσοτάκης έφερε «τυφώνα απολύσεων» – Μαζικά και οριζόντια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...