Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΝΔ: Παλαιοκομματικές πρακτικές της κυβέρνησης στην δημόσια διοίκηση

ΝΔ: Παλαιοκομματικές πρακτικές της κυβέρνησης στην δημόσια διοίκηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κενό γράμμα παραμένουν οι κυβερνητικές διακηρύξεις για ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση, σύμφωνα με τον τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργο Γεωργαντά, με αφορμή την ψήφιση τροπολογίας της αρμόδιας υπουργού Ολγας Γεροβασίλη, με την οποία παρατείνεται μέχρι το τέλος του έτους «η θητεία όλων των κομματικών στελεχών που έχει διορίσει στα Διοικητικά Συμβούλια των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ».

Στη δήλωσή του, αφού χαρακτηρίζει επαίσχυντη την τροπολογία, αναφέρει ότι «με το νόμο 4369 που ψήφισε το Φεβρουάριο του 2016 η Κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, είχε αναλάβει την υποχρέωση να επιλέξει από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης όλους τους Προέδρους, Αντιπροέδρους, Διοικητές, Αναπληρωτές Διοικητές και Υποδιοικητές των νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.

»Η διαδικασία αυτή έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου, ενώ υπήρχε και η πρόβλεψη για όσες θέσεις κενώνονται ενδιάμεσα, να καλύπτονται με την ίδια διαδικασία από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Γεωργαντάς, «η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δεν κάλυψε καμία θέση μέσα από τη διαδικασία του Μητρώου, ούτε φρόντισε να δρομολογήσει, ως όφειλε, την αντικατάσταση των εκατοντάδων προσώπων που είχε διορίσει η ίδια απευθείας σε διοικητικές θέσεις.

»Αντιθέτως, με τη χθεσινή τροπολογία, παρέτεινε μέχρι το τέλος του έτους τη θητεία όλων των κομματικών στελεχών που έχει διορίσει στα Διοικητικά Συμβούλια των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., με μόνη δέσμευση να καλύπτει από το Μητρώο όποια θέση κενώνεται μετά την 1.1.2019».

Και καταλήγοντας σημειώνει: «Η κυβερνητική πολιτική στη Δημόσια Διοίκηση είναι αποκαλυπτική της υποκρισίας και του αμοραλισμού της. Κατ’ όνομα προωθεί την ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση, στην πράξη όμως λειτουργεί μόνο με τις πλέον παλαιοκομματικές πρακτικές».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Καβάλα: Χαστούκισαν τη βουλευτή της Ν.Δ., Αγγελική Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...