Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ξεκόβει ο Δραγασάκης: Δεν υπάρχει θέμα τέταρτου μνημονίου

Το ξεκόβει ο Δραγασάκης: Δεν υπάρχει θέμα τέταρτου μνημονίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα το 2018, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο 27ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι σημαντικοί διεθνείς παράγοντες και εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών, τόνισαν ότι επιθυμούν την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος καθώς και ότι αυτό είναι το τελευταίο.

«Κανείς δεν θεωρεί ότι υπάρχει θέμα 4ου προγράμματος. Αυτή ήταν η επωδός των δηλώσεων τόσο του κ. Μοσκοβισί όσο και του κ. Κερέ και ανάλογα μεταδίδονται και από την Ευρώπη. Θεωρώ τη διαπίστωση αυτή σημαντική. Και αυτό διότι απαντά σε ερωτήματα και ανησυχίες εν μέρει δικαιολογημένες. Απαντά, όμως, η διαπίστωση αυτή και σε όσους στο εσωτερικό της χώρας αυτοβούλως προσφέρθηκαν, προκαταβολικά, να υπηρετήσουν νέα μνημόνια» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

“Να επουλώνονται πληγές και κοινωνικά τραύματα”

Δεύτερος στόχος είναι, «παράλληλα με την υλοποίηση των δεσμεύσεων, να επουλώνονται πληγές και κοινωνικά τραύματα και να μπαίνουν οι βάσεις για τη μετα-μνημονιακή Ελλάδα. Να δημιουργηθούν, δηλαδή, οι οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις για την υπέρβαση όχι μόνο των μνημονίων, αλλά και της κρίσης και του χρεοκοπημένου μοντέλου του παρελθόντος που μας οδήγησε σε αυτήν» πρόσθεσε.

Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2016 έχει επιτευχθεί, ανέφερε ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας πως η ντε φάκτο διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος δημιουργεί δυνατότητες ευρύτερων συνεργασιών .

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι «οι προϋποθέσεις, για να προχωρήσουμε προς την ολοκλήρωση του Προγράμματος υπάρχουν και η μόνη πηγή αβεβαιότητας παραμένει η αδιευκρίνιστη στάση του ΔΝΤ» ενώ πρόσθεσε: “Κάθε καθυστέρηση, όμως, κάθε αναβλητικότητα, θα μπορούσε να πλήξει αδικαιολόγητα και άδικα το θετικό momentum που έχει δημιουργηθεί. Και δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί κανείς, ποιον θα μπορούσε να συμφέρει αυτό σε μια περίοδο κατά την οποία κύματα και δυναμικές αβεβαιότητας συσσωρεύονται επικίνδυνα, στην Ευρώπη και διεθνώς”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο 76χρονος Γιάννης Δραγασάκης αποχώρησε από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Παραμένει μέλος του κόμματος

Κασσελάκης: Αυτό είναι το «Ελληνικό Όνειρο» του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη

Μητσοτάκης: Θα αποπληρώσουμε πρόωρα τα δάνεια διάσωσης του πρώτου μνημονίου

Ο Δραγασάκης σε φανταστικό κόσμο νομίζει ότι θα υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα

Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη για την κινδυνολογία περί κλεισίματος τραπεζών και νέων μνημονίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...