Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα γυρίζει ο Βενιζέλος: Ποτέ δεν μίλησα για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση

Τα γυρίζει ο Βενιζέλος: Ποτέ δεν μίλησα για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευάγγελος Βενιζέλος, ΠΑΣΟΚ,

Να κατεβάσει τους τόνους της συζήτησης περί αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από τη Κυβέρνηση σε περίπτωση που το κόμμα αποδοκιμαστεί στην κάλπη επιχειρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, επαναλαμβάνοντας το γνωστό του επιχείρημα “Χωρίς εμάς δεν υπάρχει Κυβέρνηση”.

«Έθεσα προεκλογικά το βασικό ερώτημα που θέτουν όλοι αλλά θα το πουν φωναχτά σε λίγες ημέρες. Λένε κάποιοι έθεσα δίλημμα εκβιαστικό. Τι είναι εκβιαστικό; η περιγραφή της κατάστασης; η αλήθεια; Έπρεπε να πούμε την αλήθεια για να βρεθούμε στο επίκεντρο του προβληματισμού και της επικαιρότητας. Δεν τολμούν να πουν ότι τίθεται ζήτημα σταθερότητα της κυβέρνησης. Και τι σημαίνει σταθερότητα της κυβέρνησης, σημαίνει σταθερότητα της οικονομίας και σταθερότητα της χώρας. Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν τζάμπα μάγκες σε διάφορες εκδοχές» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε σε έντονο ύφος:

«Ποτέ δεν μίλησα για αποχώρηση από την κυβέρνηση, δεν είναι η κυβέρνηση του Σαμαρά και εμείς οι φίλοι της. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση και φυσικά δεν υπάρχει το σενάριο της αποχώρησης υπουργών και να αφήσουμε πίσω μια κυβέρνηση να σέρνεται χωρίς κυβερνητικό πρόσημο».

Κατόπιν υποστήριξε ότι «δεν είμαστε σήμερα εδώ για να αναλύσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά για να θέσουμε τις προτεραιότητές μας».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις επιθέσεις που δέχεται και ο ίδιος και το Κίνημα, τονίζοντας ότι: «Υπήρξε μεγάλη νευρικότητα. Είδα ότι ενοχλούνται εκ δεξιών, εξ αριστερών και εκ των εσω. Τσάμπα μάγκες σε διάφορες εκδοχές. Όλοι αυτοί είτε εκτιμούν την στήριξη του ΠΑΣΟΚ αλλά ψηφίζουμε ΝΔ για να μην ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ, και άλλοι λένε ότι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι για την σταθερότητα ο ΠΑΣΟΚ και έχουν μια πιο… χαλαρή ψήφο, πιο σικ. Άλλοι λένε είναι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν γουστάρουμε τον Βενιζέλο».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε αιχμές για τους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν προσχωρήσει ή φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι θέλουν απλά να δοκιμάσουν την επιστροφή της χώρας στα χειρότερα.

Σχετικά με το κούρεμα του χρέους, υπενθύμισε ότι επί ημερών του κόμματός του η Ελλάδα πέτυχε ιστορικό κούρεμα χρέους Η βελίωση της οικονομίας σήμερα είναι έργο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι και η επόμενη κυβέρνηση θα είναι συνεργασίας.

«Δεν μπορεί να υπάρχει κυβέρνηση αμφισβητούμενη εσωτερικά σε ψυχολογικό επίπεδο, σε θέμα αυτοπεποίθησης των βουλευτών. Κάποιοι μιλούν για τα μετεκλογικά σενάρια. Μετεκλογικά θα πρέπει να υπάρξουν μεγάλες υπερβάσεις. Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση ενώ τα αντιμνημονιακά κόμματα φυτοζωούν από αυτή.

Κάποιοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ να είναι το μαύρο πρόβατο, το εύκολο θύμα. Είναι δύσκολα» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και απευθυνόμενος σε πιο προσωπικό τόνο προς τους βουλευτές είπε: «Σας αγαπώ». «Είναι φυσικές οι αμφιταλαντεύσεις. Το να θέλουν να μας εξαλείψουν δεν θα το ανεχτούμε».

Όσον αφορά στους στόχους του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «Η χώρα δεν μπορεί να μείνει διχασμένη. Δεν διχάσαμε τη χώρα εμείς, αλλά το εύκολο ψέμα. Το καθήκον μας είναι κρατήσουμε σταθερή την κυβέρνηση, την οικονομία, αν το θέλει ο λαός, Υπέρτατο καθήκον μας είναι να ενώσουμε ξανά τη χώρα». Αλλάγια να το κάνουμε αυτό πρέπει να ενώσουμε πρώτα την παράταξη. Πρέπει να υπάρξει συσστράτευση. Καθοριστική θα είναι η στάστη σας και η επαφή σας με τους πολίτες . Θα σας παρακαλούσα όμως να μην ενδίδεται στην πίεση των δελτίων, να μην προβαίνεται σε αυτοσχεδιασμούς. Χρειάζεται μια διάταξη μάχης πατριωτική και ενωτική».

Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για την Ελλάδα μετά την κρίση, την απασχόληση. Αυτό είναι το στοίχημα τώρα, η μείωση της ανεργίας, πρόσθεσε.

«Που είναι καλύτερο το επίπεδο ζωής, ο κατώτατος μισθός; Δηλαδή τι συζήτηση είναι αυτή; Το θέμα είναι τώρα να επιβεβαιώσουμε την βιώσιμοτητα του χρέους και να δημιουργήσουμε απασχόληση. Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα. Δεν χρειάζονται νέα μέτρα. Όλοι όσοι λένε ότι η κυβέρνηση θα βρει μπροστά της τείχος, θα χτυπάνε το κεφάλι τους. Έχουμε μπροστά μας πολλούς πόρους. ΕΣΠΑ, επενδύσεις, υδρογονάνθρακες, TAP».

Όπως έχει γράψει ήδη το newpost.gr η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ακούσει από τον Ευάγγελο Βενιζέλο πως πρέπει όλα τα στελέχη να στρατευθούν στην τελική ευθεία για την μάχη, ενώ αναμένονται με ενδιαφέρον οι παρεμβάσεις των βουλευτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...