Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: «Έχουμε διπλασιάσει την ετοιμότητα στον Έβρο και στα νησιά»

Καμμένος: «Έχουμε διπλασιάσει την ετοιμότητα στον Έβρο και στα νησιά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δριμύ κατηγορώ κατά της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για τις θέσεις του σχετικά με την πορεία της οικονoμίας, τονίζοντας ωστόσο ότι «μπορεί να έχουμε αντιπαραθέσεις, αλλά μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η εθνική άμυνα αποτελεί χώρο συνεννόησης όλων μας».

Μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2017 ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στο υπουργείο Άμυνας λέγοντας ότι αυτά τα χρόνια παρότι ο προϋπολογισμός μειώθηκε γίνανε πολύ περισσότερα απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, στοιχεία για την αύξηση των νοσηλευομένων στα στρατιωτικά νοσοκομεία, για τα συσσίτια, τις αεροδιακομιδές, για τη διάθεση πτητικών μέσων στη δασοπυρόσβεση, για τη διαθεσιμότητα οπλικών συστημάτων.

«Με τον προϋπολογισμό και τις οικονομίες φτάσαμε να φτιάξουμε σπίτια για το προσωπικό, ώστε να ξεπεράσουν τα 100 έως το τέλος του χρόνου», είπε ο κ. Καμμένος και αναφέρθηκε στα μέτρα (διαμερίσματα κ.λπ.) για την κάλυψη αναγκών του προσωπικού των Ενόπλων Δάμεων.

Μίλησε επίσης για την κατάργηση του ρουσφετιού. «Έχουμε διπλασιάσει την ετοιμότητα στον Έβρο και στα νησιά», είπε ο κ. Καμμένος και αναφέρθηκε στην κάλυψη των φυλακίων σε ίντερνετ που σήμερα έχει φτάσει στο 50% και το 2017 θα φτάσει στο 100%. Είπε ότι οι στελεχώσεις όλων των μονάδων ξεπερνούν το 60% και επισήμανε ότι αυξήθηκαν οι διακλαδικές ασκήσεις.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Καστελόριζο.

«Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε μια εποχή που η πολιτική αντιπαράθεση είναι οξεία. Αλλά εγώ θα ήθελα να γυρίσουμε στην εποχή που η Βουλή ψήφιζε ομόφωνα τα κονδύλια της άμυνας», είπε και τόνισε ότι η εθνική άμυνα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης, διαβεβαιώνοντας ότι βούληση του υπουργείου είναι η πολιτική άμυνας να χαραχθεί από κοινού.

«Μπορεί να έχουμε αντιπαραθέσεις, αλλά μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η εθνική άμυνα αποτελεί χώρο συνεννόησης όλων μας», είπε και σχολιάζοντας την κριτική για το Καστελόριζο, ανέφερε ότι όλοι είχαν συμφωνήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για την επίσκεψη.

Σημείωσε επίσης ότι επικοινώνησε ο ίδιος με τον πρόεδρο της ΝΔ και τον παρακάλεσε να συμμετάσχει η αξιωματική αντιπολίτευση. Και ότι ο κ. Μητσοτάκης τού είπε πως, αν δεν είναι επίσημη συνεδρίαση, θα εξετάσει την περίπτωση συμμετοχής βουλευτών της ΝΔ.

«Γι΄ αυτό το λόγο η αποστολή αυτή οργανώθηκε, αλλά μία ημέρα πριν από την αποστολή ο κ. Κουμουτσάκος μού είπε ότι η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει επειδή δεν έχει συνεδριάσει η διακομματική Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων του υπουργείου Εξωτερικών», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «έτσι οδηγηθήκαμε σε αυτή την αποστολή, που δεν μπορούσε να ακυρωθεί, διότι αν ακυρωνόταν θα είχε άλλου είδους πολιτικές συνέπειες και κάποιοι, με ένα τεχνικό πολιτικό οφσαιτ, έβαλαν μπροστά τους συμμετέχοντες και όχι την επιτροπή».

«Το υπουργείο Άμυνας δεν κάνει παράτες. Έχουμε πολιτική βούληση να υπάρξει εθνική γραμμή στην εθνική άμυνα. Θα το πράξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», είπε ο κ. Καμμένος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...