Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σιγουριά Φωτίου: Η διαπραγμάτευση θα κλείσει θετικά (βίντεο)

Σιγουριά Φωτίου: Η διαπραγμάτευση  θα κλείσει θετικά (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη βεβαιότητά της ότι η διαπραγμάτευση θα τελειώσει θετικά και τα αποτελέσματά της θα φανούν πολύ γρήγορα, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Όλα αυτά ρίχνονται στο σκάκι της πολιτικής σκακιέρας γιατί θεωρούν ότι έτσι οχυρώνουν τις θέσεις τους. Είναι ένα από τα επεισόδια που έχουμε ξαναδεί από την πρώτη αξιολόγηση και νωρίτερα», τόνισε η υπουργός, σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στη διαπραγμάτευση τις τελευταίες ημέρες.

Η Θ. Φωτίου εκτίμησε ότι θα ψηφιστεί από όλα τα κόμματα το επίδομα για τους συνταξιούχους καθώς και την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου και υπενθύμισε ότι παρόμοιες αντιδράσεις από τους θεσμούς υπήρξαν και στο νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, όταν τότε οι θεσμοί είχαν πει ότι πρόκειται για μονομερή ενέργεια.

«Aπόλυτο δίκιο έχουν οι συνταξιούχοι» υπογράμμισε η Θ. Φωτίου απευθυνόμενη στους συνταξιούχους που διαμαρτύρονται αναφορικά με τις 11μειώσεις που έχουν γίνει στις συντάξεις τα τελευταία χρόνια, ενώ εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει τη 13η σύνταξη.

«Η 13η σύνταξη είναι στο μυαλό μας» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «για το 1/3 των συνταξιούχων, το ποσό που δίνεται είναι το ίδιο, σαν να παίρνουν 13η σύνταξη».

Η υπουργός εξήγησε τους λόγους που δεν μπορούσε να δοθεί νωρίτερα, καθώς, όπως ανέφερε “το πλεόνασμα διαπιστώνεται στο τέλος της χρονιάς. Αν δεν αποδοθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου εγγράφεται την επόμενη χρονιά και αφαιρείται το ισόποσο από τον προϋπολογισμό”.

“Αδικία” χαρακτήρισε το γεγονός ότι επισκιάζεται η ψήφιση του ΚΕΑ στη Βουλή από την επικαιρότητα, “καθώς ψηφίζονται πολιτικές που διευκολύνουν τη ζωή των συμπολιτών μας κυρίως, όσων έχουν χτυπηθεί από την κρίση. 700.000 πολίτες θα μπορούν να γίνουν δικαιούχοι του ΚΕΑ και των ωφελειών που συνεπάγεται”.

Σημειώνεται ότι το ΚΕΑ για μια τετραμελή οικογένεια είναι 400 ευρώ και αυξάνεται για κάθε άτομο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Γάμος ομόφυλων: «Κανένα σχόλιο» η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο «όχι» της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Μ. Καπνισάκης: Προτάθηκε στον Στ. Κασσελάκη να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019 – Διαψεύδει ο Μαρινάκης – Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πάρις Κουκουλόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια κουρασμένη κυβέρνηση»

Ανασχηματισμός ομολογία αποτυχίας σε Δημόσια Ασφάλεια, Υγεία και Εργασία – Όλες οι αλλαγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...