ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιους ευρωπαίους ηγέτες συνάντησε ο Μητσοτάκης

Ποιους ευρωπαίους ηγέτες συνάντησε ο Μητσοτάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπαράζ επαφών με ευρωπαίους ηγέτες είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε επαφές με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη όπου τέθηκε επί τάπητος το Κυπριακό. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Αναστασιάδη για το θάρρος και το κουράγιο του στις προσπάθειες για εύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε την ανάγκη η πολυμερής διάσκεψη, η οποία προγραμματίζεται για τις 12 Ιανουαρίου, να εμπλουτιστεί με την παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σημαντικών κρατών – μελών της, που θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση του Κυπριακού.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προβληματικές δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας αλλά και στις δυσκολίες που υπάρχουν στην εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας και απορρέουν από τις μεγάλες καθυστερήσεις στην διαδικασία χορήγησης ασύλου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση και με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχους, με ανάρτησή του στο Twitter, έκανε λόγο για «καλή συνάντηση», ενώ πρόσθεσε ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για μακροχρόνια και ισχυρή ανάπτυξη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε επίσης με:

•τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,
•τον πρώτο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς,
•τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για Δημοσιονομικές και Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί
•τον πρόεδρο του National Coalition Party της Φιλανδίας Πέτερι Όρπο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έντρομος ο 86χρονος Ανδρέας Δρυμιώτης για τον «κίνδυνο» να πάει φυλακή ο Μητσοτάκης με 25%

Μητσοτάκης: Πρόθυμη η Ελλάδα να εμπλακεί ενεργά στα Στενά του Ορμούζ

ΕΛ.Α.Σ: «Θεσμικό φιάσκο» με ευθύνη Μητσοτάκη η «μαζική αποχή» ανώτατων δικαστών για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Σε πανικό ο καταρρέων Μητσοτάκης σχεδιάζει πρόωρες εκλογές – Η απάντηση Τσίπρα από τη Λευκωσία: ΔΕΝ θα προλάβεις! «Το μομέντουμ έχει ήδη δημιουργηθεί»

ΠΑΣΟΚ: Μετωπική σύγκρουση Διαμαντοπούλου-Δούκα για τις συνεργασίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...