Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι υποσχέθηκε ο Τσίπρας στον Σύλλογο Συνδρόμου Down στη Θεσσαλονίκη

Τι υποσχέθηκε ο Τσίπρας στον Σύλλογο Συνδρόμου Down στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίσκεψη στον Σύλλογο Συνδρόμου Down στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Όσοι πόροι είναι εφικτό θα κατευθύνονται στην υποστήριξη των κοινωνικών υποδομών», υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου.

«Το δώρο που είχα υποσχεθεί είναι το ελάχιστο, ανέφερε ο πρωθυπουργός στην αρχή των δηλώσεών του», αναφερόμενος σε ένα μηχάνημα προβολής που είχε προαναγγείλει ως δώρο στο Σύλλογο όταν τα μέλη του είχαν βρεθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να του πουν τα κάλαντα.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να ειπωθούν αλήθειες. Η χώρα έχει μεγάλο κοινωνικό έλλειμμα, όχι μόνο λόγω της κρίσης. Η κρίση το όξυνε αλλά είναι γεγονός ότι το κοινωνικό κράτος είναι ελλιπές. Δεν οικοδομήθηκε όπως έπρεπε τα χρόνια της ευημερίας, όταν παίζονταν δισεκατομμύρια στα χρηματιστήρια και τα δομημένα ομόλογα, σημείωσε ο πρωθυπουργός, παρά τα μεγάλα λόγια δεν υπήρξε η πρόνοια, η έγνοια, η στοιχειώδης υποδομή όπως έγινε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ώστε στα χρόνια της κρίσης να υπάρχει ένα αποκούμπι. Τώρα, η κατάσταση έχει οξυνθεί περισσότερο», όπως είπε.

«Σήμερα, κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια σε συνθήκες δημοσιονομικής πειθαρχίας και με μία χώρα υπερχρεωμένη, όσοι πόροι είναι εφικτό να κατευθύνονται στην υποστήριξη των κοινωνικών υποδομών και δημιουργούμε ένα νέο πλαίσιο για την αναπηρία συνολικά», σημείωσε στη συνέχεια.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Τσιφλίκη ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα θέματα που αντιμετωπίζουν είναι σύνθετα.

«Ζείτε με την αγωνία των γονέων, για το τι θα συμβεί στα παιδιά τους όταν πλέον δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τα υποστηρίξουν» και τόνισε ότι αυτό «θα πρέπει να είναι το πρώτιστο μέλημα της πολιτείας».

«Υπάρχουν πράγματα που γίνονται αν υπάρχει η πολιτική βούληση, το ενδιαφέρον, η έγνοια, υπάρχουν άλλα που σήμερα δεν γίνονται δεδομένων των συνθηκών, εμείς για αυτά που μπορούμε, θέλω να υποσχεθώ ότι θα είμαστε δίπλα σας για ό,τι μπορεί να γίνει», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε μάλιστα τον ρόλο των δήμων και της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτή την προσπάθεια, ειδικά για την υποστήριξη των δομών και την δημιουργία νέων.

Ο κ. Τσιφλίκης από την πλευρά του ανέφερε και αυτός ότι ο τοπικός δήμος της Καλαμαριάς βρέθηκε δίπλα στο Σύλλογο και σημείωσε ότι πολλά μπορούν να γίνουν χωρίς κόστος.

Ζήτησε να εξειδικευτεί περαιτέρω η νομοθεσία ώστε να καλύπτει όλα τα είδη αναπηρίας και υπογράμμισε ότι η βασικότερη αλλαγή θα είναι «να εκπαιδεύσουμε το μάτι τοθυ συνανθρώπου να είναι ανεκτικό στο Σύνδρομο Down».

Βασικό χαρακτηριστικό του συνδρόμου είναι η νοητική υστέρηση, αλλά στο Down «κάνει μπαμ από μακριά … τα δικά μας τα παιδιά τα αποφεύγουν, τα διώχνουν από σχολεία, κάθε οικογένεια έχει να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα», υπογράμμισε ο κ.Τσιφλίκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

«Μπάχαλο» η Κλαμπ Μπριζ: «Ανταρσία» Όλσεν – Έφυγε από την Ελλάδα λίγο πριν τη ρεβάνς με ΠΑΟΚ

Μακάβριος καυγάς σε κηδεία: Ο αδελφός του νεκρού πέταξε στο κεφάλι της νύφης του μαρμάρινο σταυρό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή γυναίκα που έπεσε στο Θερμαϊκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...