Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αποκαλύπτει ο Πολάκης για το σκάνδαλο Novartis – Που πήγαν μίζες 4 δισ. ευρώ

Τι αποκαλύπτει ο Πολάκης για το σκάνδαλο Novartis – Που πήγαν μίζες 4 δισ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τη διαφθορά και το «μαύρο χρήμα» στην υγεία, μίλησε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι το σκάνδαλο Novartis είναι αντίστοιχο με αυτό της Siemens, με 4 δισ. ευρώ μαύρο χρήμα.

Ο κ. Πολάκης επισημαίνει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση για πάταξη της διαφθοράς.

“Δεν υπάρχει μία πέτρα πάνω στην άλλη, ό,τι και να σηκώσεις από κάτω έχει σκορπιό παραοικονομίας, ή φίδι πελατειακής σχέσης. Φτάσαμε να έχουμε 20 δισ. ευρώ δημόσια δαπάνη από τα οποία τα 6 έπρεπε να μπουν σε μαύρες τσέπες, με την έννοια των υπερτιμολογήσεων υλικών, προϊόντων, αντιδραστηρίων και υπηρεσιών. Περίπου 84 δισ. ευρώ είναι συνολικά το “μαύρο” χρήμα που διακινήθηκε στον χώρο της Υγείας τα προηγούμενα χρόνια.

Συνεχίζει να υπάρχει “μαύρο” χρήμα και υπολογίζεται περίπου σε 2 με 2,5 δισ. ευρώ. Σαφώς υπάρχει μείωση, καθώς ελήφθησαν μέτρα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, ωστόσο η χαριστική βολή στη διαφθορά θα δοθεί με το νομοσχέδιο των προμηθειών, το οποίο είναι έτοιμο, συμφωνημένο με τους θεσμούς και αναμένεται η ψήφισή του περί τα τέλη Φεβρουαρίου”, τονίζει ο κ. Πολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αναφέρεται και στην υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο αντίστοιχο με αυτό της Siemens. Μιλάμε για πάνω από 4 δισ. ευρώ “μαύρο” χρήμα. Ευθύνες ποινικές, πολιτικές, διαχειριστικές θα βγουν και από αυτή την υπόθεση, σε σχέση με το πώς διαχειρίστηκε και η πολιτική ηγεσία και ο διοικητικός μηχανισμός και γιατροί ένα συγκεκριμένο τμήμα φαρμακευτικής δαπάνης και πώς κατάφερε μία εταιρεία να διαδώσει φάρμακα, παραβαίνοντας και πρωτόκολλα και καλές πρακτικές. Υπάρχουν άνθρωποι που έχωσαν βαθιά τα χέρια τους στο μέλι», καταλήγει.

Όσονα αφορά στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Πολάκης λέει ότι “βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση, δυστυχώς πάει με τους ρυθμούς της ελληνικής Δικαιοσύνης. Βέβαια έχουν ανακαλυφθεί πολλά πράγματα και έχουν βγει στη φόρα και αυτός είναι ένας λόγος που δεχόμαστε επίθεση, καθώς, κόψαμε μία δαπάνη που κυμαινόταν από 6 έως 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο για διαφημίσεις. Βέβαια αν τη διατηρούσαμε θα μας λιβάνιζαν. Οι προηγούμενοι ξέσκιζαν την κοινωνία και τους λιβανίζουν, εμείς φτιάχνουμε τα πράγματα και μας βρίζουν. Ποιοι λιβανίζουν όμως και ποιοι μας βρίζουν, είναι οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι μόνο από το ΚΕΕΛΠΝΟ έπαιρναν, από 6 έως 20 εκατ. Είναι και άλλα, μιλάω για το 2014 που δόθηκαν 6,5 εκατ. με βάση την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και τα έγγραφα που πρέπει να ελεγχθούν είναι δύο κοντέινερ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στην Πάτρα

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Ο Πολάκης συνέθλιψε τον αλαζονικό Τσακαλώτο της ήττας: «Έκανες δώρο 37 δισ. στον Μητσοτάκη και τους τραπεζίτες»

Άδωνι όλα καλά; Δημοφιλή φάρμακα εξαφανίστηκαν από τα ράφια των φαρμακείων – Ελλείψεις σε αναλγητικά και παιδικές αντιβιώσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...