Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: “Φούσκες” οι αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για προσλήψεις (βίντεο)

Τζανακόπουλος: “Φούσκες” οι αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για προσλήψεις (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Φούσκες» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” για αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο τα δύο τελευταία χρόνια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ o Δ. Τζανακόπουλος τόνισε:

«Να σας πω για τους 1.750 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων που έχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις υπέρ τους. Για τους 6.800 που είναι αναπληρωτές καθηγητές, εποχικοί πυροσβέστες και επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998, που εκκρεμούσε η πρόσληψή τους εδώ και 20 χρόνια;» είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή που έδωσε στο ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα επίσημα στοιχεία θα παρουσιαστούν από την αρμόδια υπουργό κ. Όλγα Γεροβασίλη, η οποία όπως τόνισε ο υπουργός “θα δώσει τέτοιες απαντήσεις, όπου όλες οι ειρωνείες οι επιθέσεις με αλαζονικό, ιταμό ύφος που δεχόμαστε από εφημερίδες που δεν φημίζονται για την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θα έχουν μεγάλο πρόβλημα να απαντήσουν”.

“Οι 27.700 δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι”

«Οι 27.700 που υποτίθεται ότι έχουν προσληφθεί από την κυβέρνηση τα δύο τελευταία χρόνια. Οι 27.700 αυτοί που παρουσιάζονται από την ΕΛΣΤΑΤ ως διαφορά, (και τους οποίους ανακάλυψαν δημοσιογράφοι ως πολύ μεγάλο θέμα) δυστυχώς για κάποιους δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Προσλήφθηκαν για κοινωφελή εργασία από τους Δήμους, πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ και αποτελούν μέρος των προγραμμάτων για την καταπολέμηση της εργασίας. Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν έχουν προοπτική μονιμοποίησης δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Είναι ευρωπαϊκά προγράμματα για την αντιμέτωπιση της ανεργίας. Αυτή ήταν η μεγάλη αποκάλυψη και οι καταγγελίες που αποδεικνύονται «φούσκες».

“Η ΝΔ τροφοδοτεί με θέματα ΜΜΕ και επιλέγει επικοινωνιακή τακτική στη βάση δημοσιευμάτων να καταγγέλλει την κυβέρνηση. «Είναι μια πολιτική λογική που την ταυτίζει με συγκεκριμένες εφημερίδες, μια ταύτιση που δεν την τιμά».

Τέλος επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι:

«Όσοι ευαγγελίζονται περικοπές στο Δημόσιο είτε το κάνουν από άγνοια για το πώς δομείται ο προϋπολογισμός, είτε λένε συνειδητά ψέματα».

«Αυτή τη στιγμή οι δαπάνες στο Δημόσιο έχουν φτάσει σε μία κατάσταση ανελαστική και αφορούν 40% για συντάξεις, 40% για κοινωνική ασφάλιση και 20% για τις λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου», όπως αυτές μεταφράζονται σε σχέση με τη συμφωνία εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλος, που επιτάσσει 1,8 δισ εξοικονόμηση από το ασφαλιστικό, 1,8 δισ από το ΦΠΑ και 1,8 δισ από άλλα δημοσιονομικά μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Δημοσκόπηση ΜARC: Ανακτά τη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ – Τρεις μονάδες έχασε το ΠΑΣΟΚ σε 50 ημέρες

Γάμος ομόφυλων: «Κανένα σχόλιο» η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο «όχι» της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Μ. Καπνισάκης: Προτάθηκε στον Στ. Κασσελάκη να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 2019 – Διαψεύδει ο Μαρινάκης – Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...