Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενιζέλος: Δεν ανέτρεψε, λέει, τον Παπανδρέου – μόνος του ήθελε να φύγει!

Βενιζέλος: Δεν ανέτρεψε, λέει, τον Παπανδρέου – μόνος του ήθελε να φύγει!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεχίζει να περιφέρει την ήττα και την απελπισία του δημοσίως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις για τα όσα έπραξε στις Κάννες, εισπράττει με κάθε τρόπο την περιφρόνηση του ελληνικού λαού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA δήλωσε ότι νέα κυβέρνηση, με άλλον πρωθυπουργό από την παρούσα Βουλή θα πρέπει να υπάρξει μόνον εφόσον το θέλουν τα κόμματα, αλλιώς θα μοιάζει με αποστασία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος, όπως είπε, δεν θα έπρεπε να παραιτηθεί αν δεν το ήθελε ο ίδιος. Και ο κ. Παπανδρέου το ήθελε από τον Ιούνιο του 2011.

Αυτή προφανώς είναι η νέα “γραμμή” άμυνας Βενιζέλου, να προσπαθεί να πείσει δηλαδή ότι στην πραγματικότητα δεν συνωμότησε με τους ξένους, ερήμην του κυρίαρχου ελληνικού λαού, για την ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά… χάρη του έκανε, αφού ο τότε πρωθυπουργός ήθελε να παραιτηθεί από το καλοκαίρι του 2011.

Όντως, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε προσπαθήσει να παραιτηθεί μια φορά το καλοκαίρι του 2011 υπό την πίεση των χιλιάδων διαδηλωτών που ζητούσαν την πτώση της κυβέρνησης του. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όμως, λησμονεί μια τεράστια διαφορά: είναι άλλο να παραιτείται ο πρωθυπουργός επειδή το απαιτεί ο λαός, κι εντελώς άλλο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να συνωμοτεί με ξένους για “αντικατάσταση” ή “ανατροπή” του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας. Ο κ. Βενιζέλος δεν είναι κυρίαρχος λαός για να αποφασίζει ποιος θα μας κυβερνήσει. Κι επειδή δεν είναι κυρίαρχος λαός έπραξε ως συνωμότης και μάλιστα εν αγνοία του κυρίαρχου λαού… Απίθανα πράγματα κι όμως αληθινά!

Στη συνέχεια της ίδιας συνέντευξης ερωτηθείς γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν επέλεξε τον ίδιο ως πρωθυπουργό, αντί των κ.κ Κακλαμάνη, Πετσάλνικου και Παπαδήμου, άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να υπήρξε τέτοια σκέψη. «Θα δούμε, ίσως δεν ξέρετε όλα τα γεγονότα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προσέξτε τώρα, τι άλλο προσπαθεί να μας πει. Όχι μόνο έκανε χάρη στον Παπανδρέου που τον ανέτρεψε συνωμοτώντας με ξένους, αλλά κι ο ίδιος ο Παπανδρέου ήταν έτοιμος να του παραδώσει την πρωθυπουργία. Μπένι ο σωτήρας, το καλό παιδί, αμάρτησε για την πατρίδα του και τον πρόεδρό του… τέτοιες βυζαντινές ίντριγκες και φαναριώτικα τερτίπια μόνο στα βιβλία ιστορίας και στα τούρκικα σίριαλ τα έχουμε γνωρίσει.

Τόνισε μάλιστα ότι ο ίδιος είναι «παρών μόνο όταν χρειάζεται και μόνο όσο χρειάζεται» και πρόσθεσε ότι έκανε ένα τεράστιο χαμαλίκι ως υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Τόνισε, μάλιστα ότι αν κάποιος στήριξε μέχρι τέλους τον κ. Παπανδρέου ήταν ο ίδιος, ενώ πολλά στελέχη, ακόμα και υπουργοί τον πρόδωσαν, αναφέροντας τα ονόματα της Λ. Κατσέλη, του Χ. Καστανίδη, του Π. Κουρουμπλή, του Οδ. Βουδούρη, της Σ. Σακοράφα.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο χαμηλά έχει πέσει. Συγκρίνει τον συνωμότη εαυτό του με εκείνους που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ επειδή διαφώνησαν με τα μνημόνια, το ξεπούλημα της πατρίδας, την άρση της εθνικής μας κυριαρχίας, την εξαθλίωση του λαού…

Στη συνέχεια των παραλογισμών και ασυναρτησιών του, πάντα στην ίδια συνέντευξη στον ALPHA, επιτέθηκε εναντίον μιας μερίδας στελεχών του ΠΑΣΟΚ τους οποίους χαρακτήρισε «Ηρακλείς του στέμματος», τα οποία ενεργούν, δήθεν στο όνομα του κ. Παπανδρέου, για να χτυπήσουν τη χώρα και την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, στηρίζοντας έτσι την πολιτική της δραχμής. Τι εκδίκηση θέλουν να πάρουν αυτά τα στελέχη, αναρωτήθηκε. Και πρόσθεσε ότι αν θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τον κ. Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που ενδιαφέρεται να πετύχει η χώρα και η πολιτική που εφαρμόζεται.

Τώρα, γιατί μπερδεύει τη δραχμή στον ασυλλόγιστο συλλογισμό του, είναι γιατί απλά αυτός είναι ο Βενιζέλος. Παραλήρημα δίχως αρχή και τέλος, όταν μιλά στο λαό, πρώτος στις ίντριγκες και στη “μυστική διπλωματία” όταν είναι να ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του, ακόμα κι αν οι πράξεις του, να συνωμοτεί με ξένους, είναι βαρύτατες και δεν ξέρουμε πλέον εάν το αντιλαμβάνεται ή τι από την πραγματικότητα αντιλαμβάνεται ο… αντι-πρωθυπουργός της χώρας, όπως συστήνεται διεθνώς!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Παυλόπουλος-Βενιζέλος: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Μετά από 15 χρόνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...