Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιτέλα: Περήφανος που θα ανακηρυχθώ επίτιμος δημότης Αθήνας

Πιτέλα: Περήφανος που θα ανακηρυχθώ επίτιμος δημότης Αθήνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Αθήνα είναι για μένα το σύμβολο της Δημοκρατίας και είμαι περήφανος για την ανακήρυξή μου, την ερχόμενη Παρασκευή, σε επίτιμο δημότη της πόλης», δήλωσε σήμερα ο Τζιάνι Πιτέλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο.

«Οι πάντες, άλλωστε, γνωρίζουν ότι υπήρξα ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ελλάδας σε σχέση με την τιτάνεια πρόκληση που αντιμετώπιζε με την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σχετικά με τις συζητήσεις που έχουν εντατικοποιηθεί τελευταία για μία Ευρώπη δύο ή περισσότερων ταχυτήτων, ο Τζ. Πιτέλα ανέφερε:

«Η Ευρώπη δύο ταχυτήτων δεν μπορεί να είναι η πρώτη επιλογή μας, το λέω παντού, εδώ στο Κοινοβούλιο, στην Αθήνα, στη Ρώμη και στον ίδιο τον Ιταλό πρόεδρο. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε, όλοι μαζί, κοινές πολιτικές επιλογές όχι μόνο στην ασφάλεια και την άμυνα, αλλά και στην κοινωνική, οικονομική και φορολογική ασφάλεια, στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, στην ανοικοδόμηση της τραπεζικής ένωσης, και μετά να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε οργανώνοντας τις πολιτικές που επιθυμούμε να πετύχουμε».

«Ας βάλουμε πάνω στο τραπέζι πέντε μεγάλους πολιτικούς άξονες και ας ρωτήσουμε στις 27 χώρες-μέλη ποιες επιθυμούν να προχωρήσουν επ’ αυτού. Εγώ θα είμαι ευτυχής εάν δεν αποκλεισθεί κανείς. Εάν υπάρξουν κάποιοι που δεν θα θελήσουν να ακολουθήσουν θα είναι το δικό τους λάθος και η δική τους ευθύνη, αλλά δεν θα μπορούν να εμποδίσουν τους άλλους να προχωρήσουν. Η θέση των Σοσιαλιστών είναι ξεκάθαρη πάνω σε αυτό το θέμα», υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...