Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βελγικός Τύπος: Η συμφωνία της Μάλτας απομάκρυνε το “φάντασμα” του Grexit

Βελγικός Τύπος: Η συμφωνία της Μάλτας απομάκρυνε το “φάντασμα” του  Grexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για απομάκρυνση του “φαντάσματος” του Grexit, καθώς η καταρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε την Παρασκευή στο Eurogroup της Μάλτας διαλύει τα “μαύρα σύννεφα” που είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται πάνω από τον ουρανό της ευρωζώνης, κάνει λόγο ο βελγικός Τύπος.

Η εφημερίδα De Tijd σε ανάλυση υπό τον τίτλο: “Η ελληνική συμφωνία απομακρύνει για λίγο από το προσκήνιο το φάντασμα του Grexit” διερωτάται ωστόσο για πόσο καιρό ακόμα η ευρωζώνη θα μπορέσει να κρατήσει μακριά το φάντασμα του Grexit.

Επισημαίνεται ειδικότερα ότι εδώ και μήνες η ελληνική κρίση έδειχνε να επιστρέφει στο προσκήνιο, ενώ οι έλληνες αποταμιευτές “έσπευδαν ακόμα μια φορά στις τράπεζες για να αποσύρουν τις καταθέσεις τους εν όψει μιας πιθανής οικονομικής κατάρρευσης εάν η Ελλάδα δεν κατάφερνε να αποπληρώσει τις οφειλές της τον Ιούλιο”.

“Tο όλο σκηνικό είχε πολλές ομοιότητες με την ‘Ανοιξη του 2015”

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα, το όλο σκηνικό είχε πολλές ομοιότητες με την ‘Ανοιξη του 2015 όταν οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης είχαν επιδεινωθεί δραματικά. Την φορά αυτή όμως, συνεχίζει, ούτε η Ελλάδα ούτε η ΕΕ επιθυμούσαν να φτάσουν τα πράγματα σε ένα τέτοιο σημείο. Ειδικά ο Ντάισεμπλουμ και Μοσκοβισί εργάστηκαν σκληρά τις προηγούμενες μέρες για να υπάρξει μια συμφωνία με τους Έλληνες και να βγει “λευκός καπνός” από το Eurogroup.

Σημειώνεται πάντως ότι θα περάσει ακόμα κάμποσος χρόνος μέχρι να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, οπότε θα υπάρξουν και άλλες στιγμές που το φάντασμα του Grexit μπορεί να κάνει την επανεμφάνισή του. Τέλος αναφέρεται ότι στην συμφωνία προβλέπεται και η δυνατότητα για την Αθήνα να προωθήσει και κοινωνικά μέτρα, τα οποία θα αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις από την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας σε περίπτωση που υπάρχει υπεραπόδοση των στόχων για το 2018 όπως προβλέπει η ΕΕ.

“To Eurogroup σημειώνει “πρόοδο” στην ελληνική συμφωνία”, επισημαίνει εξάλλου ο EUOBSERVER ο οποίος αναφέρεται στη συνεδρίαση του Eurogroup κάνοντας ειδικότερη αναφορά στα θετικά “αντι-μέτρα” το περίγραμμα των οποίων παρουσίασε ο Έλληνας Υπουργός. Επ’ αυτών, σημειώνει ότι οι περικοπές που απαιτούνται από τους πιστωτές για τα έτη 2019-2020 και τα μέτρα που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση προς ανακούφιση όσων επλήγησαν περισσότερο από την κρίση θα πρέπει να κατατεθούν ταυτόχρονα στο ελληνικό κοινοβούλιο και να εγκριθούν πριν το Eurogroup επισήμως ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αντίστοιχου περιεχομένου δημοσίευμα υπάρχει τέλος στη διαδικτυακή πύλη Politico με τίτλο: “Οι συνομιλίες για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης κάνουν ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός” και υπότιτλο “Οι πιστωτές τώρα πιέζουν για μια πολιτική συμφωνία, το συντομότερο δυνατόν, για να εξασφαλιστεί ότι η Αθήνα μπορεί να καλύψει την αποπληρωμή του χρέους της”, καθώς και στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Agence Europe με τίτλο: “Το Eurogroup ξεπερνά το πρώτο εμπόδιο που σχετίζεται με το πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος Μπορέλ θέλει στενότερη συνεργασία με την Τουρκία – Βελγίδα ΥΠΕΞ: «Απαραίτητος εταίρος» η Τουρκία

Ο Σαρλ Μισέλ δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές – Άλλαξε γνώμη

Στην Εύα Καϊλή φταίει (και) η μασονία

Ο Σαρλ Μισέλ αποχωρεί από την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – Κατεβαίνει ευρωβουλευτής

Ευρώ: 25 χρόνια επιτυχίας και γκρίνιας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...