Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστηρή προειδοποίηση Αβραμόπουλου σε Ουγγαρία για το προσφυγικό

Αυστηρή προειδοποίηση Αβραμόπουλου σε Ουγγαρία για το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για επιβολή κυρώσεων προειδοποιεί την Ουγγαρία ο επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αν δεν αλλάξει τη στάση της στο προσφυγικό, παραβιάζοντας την κοινοτική νομοθεσία.

Σε συνέντευξή του στην ιταλικά εφημερίδα “Ιl Messagero”, o Δ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι με τη Βουδαπέστη θα δημιουργηθεί μια κοινή ομάδα ειδικών που θα εξετάσει την ουγγρική νομοθεσία για το άσυλο και η πρώτη συνάντησή της θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, αλλά «αν η χώρα αυτή δεν συνεργασθεί, θα ληφθεί υπόψη η έναρξη διαδικασίας για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, στις οποίες οι χώρες μέλη δεν συμμορφώνονται στην νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σχετικά με την έγκριση του νέου νόμου για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό από την ιταλική Βουλή, ο αρμόδιος επίτροπος θεωρεί ότι «θα βελτιώσει την εξέταση των αιτήσεων άσυλου και θα συμβάλει σε μια πιο γρήγορη παροχή βοήθειας σε όσους χρειάζονται προστασία».

Επιπλέον, o κ. Αβραμόπουλος επέμεινε πως όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης «πρέπει να σεβασθούν τις δεσμεύσεις τους και να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους», διότι «πρόκειται για μια υποχρέωση πολιτικής, ηθικής και νομικής φύσεως».

Σε σχέση, τέλος, με την αντιμετώπιση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ιταλία έχει βελτιωθεί και η Κομισιόν θα συνεχίσει να προσφέρει στις χώρες αυτές οικονομική και τεχνική υποστήριξη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Η προβλήτα στη Γάζα μπορεί να γίνει ένα διεθνές προσφυγικό κουτί της Πανδώρας

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...