Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Χουντής: Ο Σαμαράς λέει ψέμματα για τον ΦΠΑ – Ιδού η απόδειξη!

Νίκος Χουντής: Ο Σαμαράς λέει ψέμματα για τον ΦΠΑ – Ιδού η απόδειξη!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επικίνδυνο συνδυασμό λαϊκισμού και άγνοιας της κοινοτικής νομοθεσίας καταλογίζει στα κυβερνητικά επιτελεία και τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο, με αφορμή την εξαγγελία του “Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης” από τον Α. Σαμαρά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, σε δήλωσή του, αφού υπενθυμίζει ότι η δήλωση του Πρωθυπουργού αφορά τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, αφού, καταχειροκροτούμενος, τόνιζε ότι «…Και ο ΦΠΑ να μην ξεπερνά πουθενά το 12%», σημείωσε τα εξής:

«Πρώτον. Οι πόροι που προέρχονται από τον έμμεσο φόρο του ΦΠΑ αποτελούν κατεξοχήν αρμοδιότητα της Ένωσης, διότι αφορούν τους Ιδίους Πόρους της Ένωσης.

Δεύτερον. Εδώ και 21 συναπτά χρόνια, με την Οδηγία 92/77/ΕΟΚ, έχει εισαχθεί κατώτερος κανονικός συντελεστής ΦΠΑ σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ύψους 15%. Ο κατώτατος αυτός συντελεστής ΦΠΑ έχει ήδη παραταθεί πέντε φορές.

Τρίτον. Στις 31 Δεκεμβρίου 2015 εκπνέει και η πέμπτη παράταση, ενώ αναμένεται τα κράτη μέλη να παρατείνουν και έκτη φορά τον κατώτατο συντελεστή ΦΠΑ στο ύψος του 15%, αφού δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αντίθετο.

Τέταρτο. Μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού, είναι σαφές ότι ή ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό του επιτελείο αγνοούν βασική κοινοτική νομοθεσία ή προκαταλαμβάνει αποφάσεις που θα πάρουν, με ομοφωνία, όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ενάμιση χρόνο ή, πολύ απλά, λαϊκίζει, τάζοντας πράγματα που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει.

Είμαστε βέβαιοι ότι μετά τη δέσμευση του έλληνα Πρωθυπουργού, να μην υπερβαίνει ο κανονικός ΦΠΑ πουθενά το 12%, τα επιτελεία της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε, συνεδριάζουν καταγράφοντας τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας τους και βρίσκονται σε έναν συνεχή διάλογο με τους εταίρους, ώστε να πειστούν για τη μείωση του κατώτερου συντελεστή ΦΠΑ, για να υλοποιήσει ο κ. Σαμαράς τις δεσμεύσεις του».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...