Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο Λιαργκόβας για τις αντιδράσεις για την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Τι απαντά ο Λιαργκόβας για τις αντιδράσεις για την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Είμαστε ανεξάρτητο γραφείο, δεν παίρνουμε έγκριση ούτε από την προεδρία της Βουλής, ούτε από την κυβέρνηση», δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας, αναφορικά με την έντονη ενόχληση του Νίκου Βούτση για τη δημοσιοποίηση της τριμηνιαίας έκθεσης του γραφείου, την ημέρα που έκλεισε η συμφωνία.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» το πρωί της Τετάρτης ο Π. Λιαργκόβας, η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού εκδίδεται κάθε τρίμηνο και «ήταν προγραμματισμένη να βγει» χθες.

«Και σε προηγούμενες κυβερνήσεις όταν βγάζαμε εκθέσεις μας γνωρίζω ότι υπήρχε δυσαρέσκεια, δεν είναι κάτι καινούριο. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά έστω και αν δεν είναι αρεστή στις κυβερνήσεις γιατί καμία κυβέρνηση δεν αρέσκεται να της κάνεις κριτική», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την προκαταρκτική συμφωνία με τους θεσμούς είπε ότι «δεν μπορεί κανείς να πανηγυρίζει όταν παρατηρεί ότι η λιτότητα συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι το 2020».

«Το ένα θέμα είναι τα πρωτογενή πλεονάσματα και το δεύτερο θέμα είναι η συνεχείς φορολόγηση, η αύξηση της φορολογίας η οποία έχει εξαντλήσει το μέγιστο ποσοστό των συμπολιτών μας και η μείωση των μισθών και των συντάξεων. Όλα αυτά συνιστούν ένα τοξικό μείγμα το οποίο εμποδίζει την όποια δυναμική θα μπορούσαμε να έχουμε στην ανάπτυξη» παρατήρησε.

Σημείωσε ακόμη ότι η μείωση των συντάξεων θα επιφέρει μείωση του βιοτικού επιπέδου καθότι η κατανάλωση θα συμπιεστεί ακόμα περισσότερο.

Ερωτηθείς εάν αυτό «είναι το χειρότερο μνημόνιο» ο Π. Λιαργκόβας απάντησε ότι «καλό θα ήταν να μην είχαμε μπει ποτέ στα μνημόνια».

«Ήταν λάθος το ότι μπήκαμε το 2010 σε μνημόνιο από εκεί και πέρα είμαστε σε ένα στρόβιλο. Έγινε ένα λάθος από την αρχή μας ζητήθηκε ένας δημοσιονομικός άθλος από την αρχή δηλαδή να πετύχουμε να μειώσουμε πολύ απότομα, βίαια τα δημοσιονομικά ελλείμματα, το κάναμε αλλά αυτό έγινε με τεράστιο κόστος στην πραγματική οικονομία» ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...