ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Δικαιοσύνη, Εισαγγελέας Εφετών, Κατερίνα Σαββαΐδου,


















































Σχέδιο ανατροπής στην Ανατολική Μεσόγειο! Ελλάδα και Ισραήλ στο ίδιο στρατόπεδο
Ερντογάν και ο πόλεμος στο Ιράν: Ο αυταρχισμός καθιστά την Τουρκία ευάλωτη
Το Ιράν απειλεί με πλήγματα σε τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως
Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
Το Ιράν δηλώνει έτοιμο για συνεργασία με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τη ναυτιλιακή ασφάλεια στον Κόλπο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εδώλιο για την πρώην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, δείχνει με πρόταση της η εισαγγελέας Eφετών Μαρία Γκανέ.
Η εισαγγελική λειτουργός ζητεί από το συμβούλιο την παραπομπή της κ. Σαββαΐδου σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για του αδίκημα της απόπειρας απιστίας καθώς φέρεται ότι με τις ενέργειες της «πάγωσε» την καταβολή προστίμου ύψους 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην εταιρία GENNET.
Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία απέστειλαν και στις δικαστικές αρχές. Η ερώτηση συνοδευόταν από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πρόστιμο που πάγωσε μετά από παρέμβαση της κ. Σαββαΐδου τον Δεκέμβριο του 2015. Ακολούθησε έρευνα από την εισαγγελία Διαφθοράς με τους εισαγγελείς Γ. Δραγάτση και Α. Τριανταφύλλου να ασκούν ποινική δίωξη σε βάρος της πρώην γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.
Στις εξηγήσεις που έδωσε η κ. Σαββαΐδου είχε αρνηθεί την κατηγορία που της αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι ως εκ της θέσεως της είχε το δικαίωμα να διατάσσει επανελέγχους για τα φορολογικά της εταιρίας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο επανέλεγχος δεν σημαίνει «πάγωμα» αλλά μπορεί να οδηγήσει σε καταλογισμό περισσότερων φόρων ή προστίμων.
Τον τελικό λόγο πάντως θα έχει το συμβούλιο Εφετών, με βούλευμά του.
























































