Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεωργία Γεννιά: Το παιχνίδι δεν είναι αποκλειστικά οικονομικό – Είναι γεωπολιτικά τα ζητήματα!

Γεωργία Γεννιά: Το παιχνίδι δεν είναι αποκλειστικά οικονομικό – Είναι γεωπολιτικά τα ζητήματα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γεωργία Γεννιά, ΣΥΡΙΖΑ,

“Το “παιχνίδι” θα πρέπει να σταματήσει να παίζεται αποκλειστικά στο γήπεδο των οικονομικών και να μεταφερθεί και στο Εξωτερικών… γεωπολιτικά τα ζητήματα!”, έγραψε το πρωί της Τρίτης στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η σοσιαλπατριώτισσα βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ Γεωργία Γεννιά.

Η βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, δασκάλα στο επάγγελμα, ανήκε πάντα στη σκληρή πατριωτική σοσιαλιστική πτέρυγα, από τα χρόνια που ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (1998), αιτία που την έφερε πολλές φορές σε σύγκρουση με τη σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την οριστική αποχώρησή της από το Κίνημα το 2010.

Οι πατριώτες σοσιαλιστές, μία από τις ισχυρότερες τάσεις στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη με ευρεία κοινωνική υποστήριξη, έχουν την άποψη ότι η χώρα δεν θα βγει από την κρίση μόνο με “οικονομικές διαπραγματεύσεις” και “λογιστικές πολιτικές”, αλλά κυρίως εκμεταλλευόμενη τη γεωπολιτική της θέση και τη στρατιωτική της ισχύ.

Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουν τη σοσιαλιστική πατριωτική πτέρυγα από το πάλαι ποτέ “πατριωτικό ΠΑΣΟΚ”, οι σοσιαλπατριώτες εμφανίζονται στη χώρα μας τουλάχιστον 100 χρόνια πριν την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.

Στα τέλη του 19ου αιώνα εξέδιδαν την εφημερίδα “Νέος Σοσιαλισμός”, από τις σελίδες της οποίας ζητούσαν ένθερμα την κήρυξη πολέμου στην Τουρκία για την απελευθέρωση των υπόδουλων Ελλήνων.

Στον ίδιο χώρο κινήθηκε και η εφημερίδα “Σοσιαλιστικός Σύλλογος” εκείνης της εποχής.

Επιφανείς προσωπικότητες των σοσιαλπατριωτών υπήρξαν ο Σπύρος Νάγος, ο Πλάτων Δρακούλης, ο Ρόκκος Χοϊδάς, ο Μαρίνος Αντύπας, ο Σταύρος Καλλέργης, ο Νίκος Καζαντζάκης κ.α. Οι σπουδαίοι αυτοί λόγιοι, πατριώτες και κοινωνικοί επαναστάτες θεωρούσαν τον σοσιαλισμό “αληθές τέκνο του Πλάτωνα”, αναφερόμενοι ιδεολογικά στον λεγόμενο “ριζοσπαστικό πλατωνισμό” των οπαδών του Πλήθωνα Γεμιστού κατά τον 15ο αιώνα.

Ως μια ελληνικότατη έκφραση του σοσιαλισμού, οι σοσιαλπατριώτες θεωρούσαν και θεωρούν τα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Χαρακτηριστικό των απόψεών τους είναι το ακόλουθο απόσπασμα από διάλεξη του Σταύρου Καλλέργη το 1914 στην Κρήτη και στην Ομάδα του Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου:

“…τα άτομα εκείνα τα οποία θα φέρουν το όνομα εξελικτικός κοινωνιστής (δηλ. σοσιαλιστής) να μάθουν να γνωρίζουν τα καθήκοντα και τα δικαιώματα του ατόμου, να μάθουν ότι πρέπει να είναι τίμιοι εις τας συναλλαγάς των, ευσυνείδητοι εις τας πράξεις των, ακεραίου χαρακτήρος, κατά πάντα φιλότιμοι, ήτοι τέλειοι άνθρωποι, να ενδιαφέρωνται δια τα κοινά συμφέροντα αλλά να σέβωνται και να υποστηρίζουν τα Εθνικά συμφέροντα της Ελληνικής φυλής”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι 35 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές που αναδείχθηκαν από τι κάλπες

Ο Κασσελάκης καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και συντάσσεται με τον Μπάιντεν

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 60.000 ψήφισαν για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...