Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα “σφαλιάρα” Γιούνκερ σε Βέμπερ για Μητσοτάκη- Δεν του είπα να μεταφέρει κανένα μήνυμα

Νέα “σφαλιάρα” Γιούνκερ σε Βέμπερ για Μητσοτάκη- Δεν του είπα να μεταφέρει κανένα μήνυμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αναφορές προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα κατά το ραντεβού του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκάλεσαν την παρέμβαση του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Αιτία της αντίδρασης του κ. Γιουνκέρ ήταν η τοποθέτηση του κ. Βέμπερ, από την οποία αφηνόταν να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του ΕΛΚ να στείλει μήνυμα στις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας:

Το πρώτο μου μήνυμα προς τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο κ. Μητσοτάκη είναι ότι αποτελούν έναν ισχυρό παίκτη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Κάνουν, μαζί μας, πολλή δουλειά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπό την ηγεσία του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Η Νέα Δημοκρατία σήμερα συνεισφέρει σημαντικά στην πολιτική πρόοδο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το δεύτερο μήνυμα που θέλω να μεταφέρω είναι ότι ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είναι πεπεισμένος 100% ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη. Και πρέπει να μείνει ως ισχυρός παίκτης στην Ευρωζώνη. Και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να εκπληρώσουμε αυτή την υπόσχεση.

Το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι -και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ως προς αυτό- είναι 100% ένα πρόγραμμα του κ. Τσίπρα. Οι πρόσθετες περικοπές στην Ελλάδα έγιναν αναγκαίες, επειδή έγιναν λάθη από την κυβέρνηση, κατά τον πρώτο χρόνο που βρέθηκε στην εξουσία. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα προκάλεσε ένα αίσθημα έλλειψης εμπιστοσύνης εντός της Ευρωζώνης και δημιούργησε προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της. Είναι σημαντικό να το επισημάνουμε αυτό. Αλλά αυτό είναι ιστορία. Τώρα χρειαζόμαστε ένα μέλλον.

Και για εμάς, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μιας μελλοντικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επειδή αυτό θα είναι προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε όλα τα μέτωπα. Στο προσφυγικό αλλά και στην ανάπτυξη. Για το μέλλον της Ευρωζώνης, χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που έχει την πλήρη εμπιστοσύνη των άλλων χωρών. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να εγγυηθεί η Νέα Δημοκρατία.

Απαντώντας επί της ουσίας σε αυτές τις δηλώσεις ο κ. Γιουνκέρ τόνισε στην ιστοσελίδα Euro2day χτες πως: «Εχω πλήρη εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα, αυτό είναι ξεκάθαρο. Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα απ’ όσα αναμέναμε. Αναγνωρίζω τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Οσο για την προσωπική μου σχέση με τον κο Τσίπρα, υπάρχει “άνεση”, εκτίμηση και εμπιστοσύνη».

Μάλιστα, κύκλοι του προέδρου της Κομισιόν επανήλθαν και με διαρροή προς το ίδιο μέσο σήμερα εξέφραζαν την έκπληξή τους για τις δηλώσεις του γερμανού ευρωβουλευτή. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωναν πως ο κ. Γιουνκέρ ουδέποτε εξουσιοδότησε τον κ. Βέμπερ να στείλει μήνυμα στην Ελλάδα. «Οι δηλώσεις Βέμπερ που αναπαρήχθησαν από μερίδα του ελληνικού τύπου θεωρούνται από το περιβάλλον του κ. Γιούνκερ απλά ως προσπάθεια κάλυψης του κ. Βέμπερ», ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο Euro2day.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Φάμελλος: Οι ευρωεκλογές να δώσουν και το μήνυμα της πολιτικής ανατροπής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...