Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς – Στουρνάρας – Προβόπουλος: Υπέγραψαν στην τρόικα για νέα μέτρα κατά του λαού!

Σαμαράς – Στουρνάρας – Προβόπουλος: Υπέγραψαν στην τρόικα για νέα μέτρα κατά του λαού!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας και Γιώργος Προβόπουλος υπέγραψαν κοινή επιστολή και την έστειλαν στην τρόικα, στην οποία δεσμεύονται, εν αγνοία του ελληνικού κυρίαρχου λαού, ότι κάθε φορά που δεν θα επιτυγχάνεται κάποιος από τους στόχους του επικαιροποιημένου Μνημονίου, θα λαμβάνουν πρόσθετα νέα μέτρα!

Η συγκεκριμένη επιστολή, που παρουσιάζει η εφημερίδα «δημοκρατία», αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση έχει ελάχιστα περιθώρια ελιγμών στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου, αφού ακόμα και η πιο μικρή παρασπονδία θα έχει ως συνέπεια την επιβολή νέων εισπρακτικών και αντιαναπτυξιακών μέτρων. Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποστηρίζουν οι κυβερνώντες της χώρας!

Ειδικότερα, στην επιστολή προθέσεων της κυβέρνησης που συνοδεύει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο και εστάλη στις 15 Απριλίου 2014, με αποδέκτες τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, και κοινοποιείται στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, οι συνυπογράφοντες αναφέρουν επί λέξει: «Εχουμε δεσμευτεί να εφαρμόσουμε πολιτικές σύμφωνες με πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3% του ΑΕΠ το 2015. Το σχέδιο Προϋπολογισμού του 2015 θα πρέπει να συμφωνηθεί με την τρόικα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2014».

Παρακάτω, η κυβέρνηση αποκαλύπτει ακόμη περισσότερο τις προθέσεις της: «Πιστεύουμε ότι οι πολιτικές που παρατίθενται στο συνημμένο Μνημόνιο είναι επαρκείς για την επίτευξη των στόχων στο πλαίσιο του προγράμματος, αλλά θα είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα μέτρα που μπορεί να είναι τα πλέον πρόσφορα για τον σκοπό αυτό, καθώς οι συνθήκες αλλάζουν. Θα διαβουλευτούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πριν από την υιοθέτηση τυχόν τέτοιων ενεργειών και πριν από την αναθεώρηση των πολιτικών που περιέχονται σε αυτό το Μνημόνιο».

Επίσης, αναφέρεται ότι οι τροϊκανοί θα ελέγχουν την επίτευξη ή μη των στόχων ανά τετράμηνο και, αν εντοπίσουν αποκλίσεις, θα πραγματοποιηθούν διορθωτικές κινήσεις που οδηγούν σε πρόσθετα μέτρα. Η κυβέρνηση μάλιστα δεσμεύεται ότι «θα δείξει κατανόηση» στις απαιτήσεις των δανειστών!

Χρειάζεται κάποιο σχόλιο; Δεν νομίζουμε…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Αντώνης Σαμαράς: «Χτύπημα» κατά Μητσοτάκη στο παρά πέντε του συνεδρίου με αφορμή την υποψηφιότητα Μουρούτη

Αντ. Σαμαράς: «Δεν έχει λήξει η υπόθεση» της Βόρειας Μακεδονίας – Καρφιά -ξανά- στον Μητσοτάκη

Φάμελλος: Η κυβέρνηση της «αδικίας» φέρνει Ποινικούς Κώδικες για να εξευμενίσει τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη

Κασσελάκης για Σαμαρά: Φανταστείτε πρώην πρωθυπουργός σε οποιοδήποτε κόμμα εκτός της ΕΡΕ να έκανε αυτήν τη δήλωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...