Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα χέρια του Τσίπρα η λύση για τα σκουπίδια- Προ των ευθυνών τους για την υγειονομική βόμβα

Στα χέρια του Τσίπρα η λύση για τα σκουπίδια- Προ των ευθυνών τους για την υγειονομική βόμβα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρεμβαίνει με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης λίγο πριν ο καύσωνας δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με τα σκουπίδια, βρίσκεται η “χρυσή τομή” για το θέμα των συμβασιούχων.

Με την κατάσταση να έχει οδηγηθεί στο απροχώρητο, μετά και το αδιέξοδο στις συζητήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ με το υπουργείο Εσωτερικών, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να πάρει το θέμα στα χέρια του.

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού αποφασίστηκε αργά χθες το απόγευμα και αφότου είχε διαπιστωθεί ότι η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη δεν ήταν δυνατή να μεταπείσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου , λίγο μετά τις 10 το πρωί, έπειτα από την χθεσινή πρόσκληση του πρωθυπουργού. Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όταν εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπάθησαν να περάσουν την είσοδο του μεγάρου και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Η στάση πάντως του Πρωθυπουργού δεν χαρακτηρίζεται “υποχωρητική”, δεδομένου ότι έχει θέσει όλους προ των ευθυνών τους για την υγειονομική βόμβα που βρίσκεται έτοιμη να εκραγεί σε ολόκληρη τη χώρα εν μέσω πρωτοφανούς καύσωνα.

Για αυτό το λόγο και χθες το πρωθυπουργικό γραφείο, δεν έχει ως στόχο μόνο την εκτόνωση της κρίσης για να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών, είχε σαφείς αιχμές για την αυτονόητη ανάγκη να μην κινδυνεύσει η δημόσια υγεία από τους σωρούς σκουπιδιών,

Σε κάθε περίπτωση, χθες η κυβέρνηση έκανε το πρώτο βήμα προκειμένου να μιλήσει κοινή γλώσσα με την ΠΟΕ ΟΤΑ, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία, με την οποία απαλύνεται το οξύ πρόβλημα: συγκεκριμένα, βάσει της τροπολογίας Σκουρλέτη προβλέπεται ενισχυμένη μοριοδότηση των ήδη εργαζομένων και συμβασιούχων για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αλλά και αύξηση του ανώτατου ορίου ηλικίας από τα 45 στα 50 έτη. Επίσης, προκηρύσσονται 2.500 θέσεις μέσω ΑΣΕΠ και προβλέπεται ανανέωση υπαρχουσών συμβάσεων ως τον Μάρτιο του 2018, δηλαδή έως ότου αναρτηθούν οι πίνακες με τους οριστικώς επιτυχόντες.

Σημειωτέον ότι χθες βράδυ, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, ο Πάνος Σκουρλέτης υπερασπίστηκε την ενισχυμένη μοριοδότηση διαβεβαιώνοντας πως «δεν πρόκειται για κλειστό διαγωνισμό» -αφού κάτι τέτοιο μάλλον θα είχε συνταγματικά «θέματα»…- ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί εκ νέου η τροπολογία που κατατέθηκε αργά χθες βράδυ στη Βουλή. Και αν εξαρτάται από κάτι το αν θα αλλάξει το περιεχόμενό της ή όχι, αυτό είναι η έκβαση της σημερινής συζήτησης μεταξύ των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Κατατέθηκε στη Βουλή η βελτιωμένη νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα – Θα ψηφιστεί σήμερα

Κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων με ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους – παρατασιούχους στον τομέα αυτό.

Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα εισαχθεί σήμερα στην ολομέλεια προς ψήφιση. Προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων αυτών στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.

Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

MRB Δημοσκόπηση: Υπέρ της πρότασης Τσίπρα η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...