Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο “παιχνίδι” για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Πανούσης;

Στο “παιχνίδι” για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Πανούσης;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονες διεργασίες και συζητήσεις έχει προκαλέσει στη ΔΗΜΑΡ η κίνηση του προέδρου Φώτη Κουβέλη να θέσει την παραίτησή του στα όργανα του κόμματος προκειμένου να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις, μετά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών όπως ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Βασίλης Οικονόμου για το εκλογικό αποτέλεσμα και την ευθύνη που αναλογεί στον κ. Κουβέλη.

Αρκετοί εκτιμούν ότι πρόκειται για προσχηματική αποχώρηση, δεδομένου ότι η ηγεσία ελέγχει την πλειοψηφία στα όργανα του κόμματος, τα οποία δεν πρόκειται να κάνουν αποδεκτή την παραίτηση Κουβέλη μετατρέποντας τη διαδικασία σε επαναβεβαίωση της πρωτοκαθεδρίας του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Το εν λόγω σενάριο ενισχύεται από το γεγονός ότι ο Σπύρος Λυκούδης δεν θέτει θέμα ηγεσίας, αλλά μόνο αλλαγής πολιτικής και δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία.

«Δεν είναι μέσα στις σκέψεις μου, δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση και στόχευση για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ» δήλωσε το πρωί ο κ. Λυκούδης στον ΣΚΑΪ, εξηγώντας ταυτόχρονα το όραμά του για μια άλλη κεντροαριστερά, ενώ για τον κ. Κουβέλη είπε: «Θα ήθελα να παραμείνει στις γραμμές του κόμματος με το ρόλο που είχε, αλλά με ένα άλλο πολιτικό σχέδιο που ηττήθηκε κατά κράτος».

Από την άλλη όμως, ο Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο TVXS.gr, αναφέρει ότι το πολιτικό μέλλον της ΔΗΜΑΡ βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για την παραίτηση του Φ. Κουβέλη λέει με νόημα: «Δεν θα ήταν δίκαιο για τον Φ. Κουβέλη ένα Συνέδριο που θα του ζητά να μην παραιτηθεί. Έχει μια ιστορία ο άνθρωπος και τον τιμά αυτό που έκανε. Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πρέπει να έχουν χαρακτήρα διαδοχής όχι επαναβεβαίωσης. Δεν του ζήτησε κανείς να παραιτηθεί αλλά το έκανε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο Γ.Πανούσης φέρεται να αντιμετωπίζει θετικά μια υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης

Ο Πανούσης διαψεύδει Μητσοτάκη: Δεν με παρακολουθούσε η ΕΥΠ

Η Δώρα Αυγέρη καταγγέλλει τον Βασίλη Οικονόμου για τραμπουκισμό μέσα στη Βουλή – Την αποπομπή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Με κορωνοϊό ο τριπλά εμβολιασμένος Βασίλης Οικονόμου

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...