Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην αντεπίθεση η Θάνου: Κάποιοι ενοχλήθηκαν ή φοβήθηκαν από μένα

Στην αντεπίθεση η Θάνου: Κάποιοι ενοχλήθηκαν ή φοβήθηκαν από μένα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην αντεπίθεση βγαίνει η Βασιλική Θάνου, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε επ’ αφορμής του διορισμού της ως προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Η ανώτερη δικαστική λειτουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha, ξεκαθάρισε ότι ο λόγος που αποδέχτηκε την πρόταση του πρωθυπουργού, ήταν «διότι θέλω να εξακολουθήσω να υπηρετώ από μια κρατική, θεσμική θέση, προσφέροντας την εμπειρία και τις επιστημονικές γνώσεις που απέκτησα στα 42 χρόνια της δικαστικής μου σταδιοδρομίας».

“Οι αντιδράσεις τους πέφτουν στο κενό, εκτίθενται”

«Τους ενοχλεί ή τους φοβίζει αυτή η συνεργασία, επειδή απέδειξα ότι πιστεύω στην μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς», είπε ακόμα η Βασιλική Θάνου, καταλογίζοντας «ανειλικρίνεια και δήθεν αγωνία» στην Νέα Δημοκρατία και λέγοντας πως και στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοιες τοποθετήσεις. «Οι αντιδράσεις τους πέφτουν στο κενό, εκτίθενται», πρόσθεσε η κα Θάνου.

Ακόμη, σημείωσε ότι θα παρέχει τις υπηρεσίες της χωρίς καμία αμοιβή, για αυτό και -όπως τόνισε- κανείς δεν δικαιούται να καταλογίζει «συναλλαγή ή πελατειακή σχέση» μεταξύ της ιδίας και της κυβέρνησης. «Οι μόνες αποδοχές που θα έχω είναι η σύνταξή μου από το δικαστικό σώμα, οι οποίες είναι λίγο πάνω από τις 2.000 ευρώ μηνιαίως», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την κόντρα της Δικαιοσύνης με κυβερνητικά στελέχη η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου παρατήρησε ότι κριτική είναι επιτρεπτό να γίνεται στις δικαστικές αποφάσεις, ωστόσο πρόσθεσε ότι «όταν κανείς υπερβαίνει τα όρια και η κριτική αυτή δεν είναι επιστημονική κριτική ή ηθικού μέρους κριτική ή είναι κριτική κατά τρόπο απρεπή, τότε θα έπρεπε να αποφεύγεται».

«Η κριτική αυτή από πλευράς πολιτικών είναι ότι δεν μπορούν να μπουν και στη θέση δικαστών. Πολλές φορές ο δικαστής κρίνει μόνο με το γράμμα του νόμου και δεν προχωρεί περισσότερο να δει τις πολιτικές, κοινωνικές και λοιπές προεκτάσεις. Κατά την άποψη μου, ναι (θα έπρεπε να το κάνει)», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...