ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δικαιοσύνη, Φώτης Κουβέλης,


















































Ρωμιοί της Αντιόχειας: Η Ελληνική Γλώσσα μας ενώνει - Ένας δεσμός που συνδέει την Ακρόπολη με τους κέδρους του Λιβάνου
«Ανακαινίζω-Αναβαθμίζω» και για ανοιχτά σπίτια: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 90%
Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη - Ασφαλής ο Ερντογάν από... υγειονομική βόμβα
Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη: Να ελεγχθούν συγκεκριμένες ευθύνες της κυβέρνησης για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Κούβα δεν έχει καύσιμα για τα αεροπλάνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, του ελεύθερου Τύπου, των δημοσιογράφων, των λειτουργών της ελευθεροτυπίας», να κρίνουν τις δικαστικές αποφάσεις, υποστηρίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.
Ενώ κάνει και ένα βήμα πιο πέρα, λέγοντας ότι «το κύρος της δικαστικής εξουσίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναζητείται στη σιωπή της κοινωνίας». Με δεδομένο, μάλιστα, ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και υπάρχουν αυτές οι εξουσίες υπέρ αυτού του λαού, θυμίζει.
Ακόμη και η κυβέρνηση μπορεί να ασκεί κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, προσθέτει και παραπέμπει σε χώρες με παράδοση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τον κοινοβουλευτισμό, εκεί όπου η αξιολόγηση των αποφάσεων είναι έντονη και η κριτική, ακραία.
Ταυτοχρόνως, ο Φ. Κουβέλης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτηρίζει «όψιμο» το ενδιαφέρον κάποιων υπερασπιστών της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, δεδομένων των παρεμβάσεων στο έργο της κατά το παρελθόν.
























































