Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολική αντεπίθεση στο blitzkrieg του “μαύρου μετώπου” – Οργή για τη Δικαιοσύνη

Ολική αντεπίθεση στο blitzkrieg του “μαύρου μετώπου” – Οργή για τη Δικαιοσύνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όσο οι ειδήσεις που φθάνουν στο μέτωπο της οικονομίας επιβεβαιώνουν το θετικό αφήγημα ανάκαμψης της κυβέρνησης, τόσο οι εσωτερικές “προβοκάτσιες” θα αυξάνονται, ελλείψει αφηγήματος της αντιπολίτευσης αλλά και ελλείψει αφορμής μίας… εκλογικής σκανδάλης για εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα που προσβλέπουν σε πολιτική αλλαγή προς όφελος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εν πολλοίς αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο βλέπει να συσπειρώνεται απέναντί του ένα ομοιογενές μέτωπο με αιχμή του δόρατος αντί για την πολιτική αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά τον “πολιορκητικό κριό” της Δικαιοσύνης.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, όπως σημειώνουν στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου, το γεγονός ότι ενώ η χώρα έχει μπει σε τροχιά οριστικής εξόδου από το μνημόνιο και προς τις αγορές, η “τρόικα εσωτερικού”, δηλαδή ΝΔ και δορυφόροι της με την “καλοδεχούμενη” συμβολή του Γιάνη Βαρουφάκη, καναλάρχες αλλά και συγκεκριμένη μερίδα του δικαστικού κόσμου, που βρίσκεται στο πλευρό της ΝΔ με συγκολλητική ουσία τον πρώην υπουργό, Χαράλαμπο Αθανασίου, συσπειρώνονται εξαπολύοντας πυρ ομαδόν κατά του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό το Μαξίμου “πονοκεφαλιάζει” από το blitzkrieg που εν πολλοίς βρίσκει σε ένα ενιαίο μέτωπο:

  •  Τη Νέα Δημοκρατία, με το λεγόμενο μεταρρυθμιστικό κέντρο διαμέσου των Κώστα Σημίτη και Ευάγγελο Βενιζέλο, να τραβούν εκ νέου τη Δημοκρατική Συμπαράταξη προς την αυλή του Κυριάκου Μητσοτάκη, κίνηση η οποία συμπίπτει με τις καταγγελίες για εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού σε σκάνδαλο με μίζες από εξοπλιστικά.
  • Τον πρώην υπουργό Οικονομίας της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Γιάνη Βαρουφάκη, το βιβλίο του οποίου ανακάλυψαν ταυτόχρονα και καθόλου τυχαία τόσο το Πρώτο Θέμα όσο και το Βήμα της Κυριακής, τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του, παρέχοντάς του έτσι μία ιδανική… διαφημιστική υπηρεσία.
  • Τους καναλάρχες, οι οποίοι εμφανίζονται πλέον ως ένα ενιαίο μπλοκ, επιχειρώντας να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως κυνικά ομολόγησαν με την επιστολή τους, την ώρα που βρίσκεται προ των πυλών ο νέος διαγωνισμός από το ΕΣΡ στη βάση του νόμου Παππά.
  • Μερίδα της Δικαιοσύνης, η οποία όπως φάνηκε και από τη μνημειώδη, όπως χαρακτηρίστηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους, ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία αποτελεί “αβάντα” για το λατινοαμερικάνικης κοπής αφήγημα της ΝΔ περί ελλείμματος Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα έβγαλε εκ των προτέρων “λάδι” τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της ΝΔ, Χαράλαμπο Αθανασίου, με αφορμή τις καταγγελίες για χαριστικές αποφυλακίσεις εμπόρου ναρκωτικών και καταχραστών του Δημοσίου.

Ουδείς στην Ηρώδου Ατττικού είναι διατεθειμένος να αφήσει το περιθώριο στη ΝΔ και τα εγχώρια συμφέροντα να αλλάξουν την ατζέντα από την οικονομία, όπου η μία είδηση διαδέχεται την άλλη και μάλιστα την ώρα που η χώρα μετρά αντίστροφα για μία πρώτη – διαφαινόμενα πετυχημένη – έξοδο στις αγορές. Ωστόσο, επίσης κανείς δεν εμφανίζεται θετικός στο να αφήσει αναπάντητες τις “προβοκάτσιες”, με τις οποίες επιλέγει η ΝΔ να πολιτεύεται ελλείψει αφηγήματος για την οικονομία, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο real.gr ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Για αυτό το λόγο και η αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του πρωθυπουργικού γραφείου ήταν άμεση και εξαιρετικά οργισμένη, με αφορμή την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενός επαγγελματικού σωματείου.

Στο πλαίσιο αυτό τόσο η Κουμουνδούρου όσο και η Ηρώδου Αττικού δηλώνουν ανοιχτά ότι κατευθύνονται από τις αντιπολιτευτικές ανάγκες της ΝΔ, ενώ στον απόηχο των τελευταίων αποφάσεων των ανώτατων δικαστηρίων (για εργασιακά, φοροδιαφυγή, ανθρώπινα δικαιώματα) θέτουν και το ερώτημα «οι δικαστές και οι ενώσεις τους τι ρόλο θα παίξουν στη μεγάλη προσπάθεια για την ανασύνταξη της χώρας; Θα αποδίδουν δικαιοσύνη ή θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως μακρύ χέρι της ΝΔ και του διεφθαρμένου παλιού πολιτικού συστήματος;».

Στο μεταξύ το Μαξίμου περνά στην αντεπίθεση και υπό μία έννοια κάνει ρελάνς στην τακτική της ΝΔ να στοχοποιεί τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση του noor1. Ρωτούν λοιπόν με τη σειρά τους αν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης «κ. Αθανασίου έδωσε χάρη σε έμπορο κοκαΐνης;» και αν «ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη συνεργάτες του μετά από καταθέσεις για πιθανό χρηματισμό;» καλώντας τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσουν. Ειδικότερα δε, ο κ. Αθανασίου μπαίνει στο στόχαστρο των ΑΝΕΛ για ευνόητους λόγους. Από την πλευρά του πάντως ο πρώην υπουργός της ΝΔ επέλεξε να μην πει κουβέντα για την ουσία των καταγγελιών και απλά προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...