Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναστασία Ιλαριόνοβα: Μόνο οκτώ χώρες συμμετείχαν στην αντικομμουνιστική φιέστα στο Ταλίν

Αναστασία Ιλαριόνοβα: Μόνο οκτώ χώρες συμμετείχαν στην αντικομμουνιστική φιέστα στο Ταλίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκπρόσωποι μόνο οκτώ χωρών παραβρέθηκαν στο συνέδριο της εσθονικής Προεδρίας, αναφέρει με άρθρο της η Αναστασία Ιλαριόνοβα στην ιστοσελίδα του πρακτορείο ειδήσεων REGNUM.

Υπό τον τίτλο «Σκάνδαλο στην Ελλάδα: Το μαστίγωμα των αριστερών για την άρνηση τους να εξισώσουν τον κομμουνισμό με το ναζισμό» και υπότιτλο «Η αντικομμουνιστική φιέστα στο Ταλίν, την οποία η Ελλάδα μποϊκοτάρισε, απέτυχε. Η αντιπολίτευση ωρύεται, η κυβέρνηση επικαλείται ιστορικά γεγονότα», η Αναστασία Ιλαριόνοβα, κάνει μια ανασκόπηση των όσων εξελίχθηκαν γύρω από το Διεθνές Συνέδριο στο Ταλίν, αναφερόμενη φυσικά και στην πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα.

Η αρθρογράφος επισημαίνει πως «η Εσθονία, εκμεταλλευόμενη την Προεδρία της στο Συμβούλιο της ΕΕ, προέβη σε μία ακόμη προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού και του ναζισμού», ενώ σημειώνει πως στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι μόνο οκτώ χωρών (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Κροατία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Τσεχική Δημοκρατία).

Αναπαράγοντας την επιστολή του Υπουργού Δικαιοσύνης της Ελλάδας, Σταύρου Κοντονή, προς τους διοργανωτές του Συνεδρίου, η Αναστασία Ιλαριόνοβα τονίζει πως η δήλωση του Έλληνα Υπουργού «είχε ευρεία διεθνή απήχηση» και προσθέτει:

«Στην ίδια την Ελλάδα, οι σκληρές πολιτικές διαμάχες δεν υποχωρούν. Τα κορυφαία κόμματα της αντιπολίτευσης, η «Νέα Δημοκρατία» και το ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για επιβολή ιδεολογίας και αποφάσεων που οδηγούν τη χώρα σε διεθνή απομόνωση.

»Η κυβέρνηση, με τη σειρά της, κατηγόρησε για “ακροδεξιά μετάλλαξη” τους αντιπάλους της και υπενθύμισε ότι το 2009 και τα δύο κόμματα είχαν επικρίνει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «Ευρωπαϊκή συνείδηση και ολοκληρωτισμός», το οποίο υπονοούσε εξίσωση του κομμουνισμού και του ναζισμού, και είχαν αντιταχθεί στην υιοθέτηση του».

Η αρθρογράφος τονίζει πως «στην εν λόγω διαμάχη συμμετέχουν ενεργά τα ελληνικά ΜΜΕ», παραθέτει σχετικά πρωτοσέλιδα αθηναϊκών εφημερίδων και αναπαράγει δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Πάντως είναι εντυπωσιακό, τόσες ημέρες μετά από την ολοκλήρωση του συνεδρίου και η Εσθονία να μην έχει ξεκαθαρίσει πόσες χώρες συμμετείχαν στο συνέδριο, πόσες στις εκδηλώσεις και σε ποιο επίπεδο εκπροσώπησης. Η τριτοκοσμική συμπεριφορά της εσθονικής Προεδρίας προσβάλει τον πολιτισμένο δυτικό κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...