Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας ανεβαίνει ΔΕΘ με ανοιχτά χαρτιά και “άρωμα” Ανδρέα

Ο Τσίπρας ανεβαίνει ΔΕΘ με ανοιχτά χαρτιά και “άρωμα” Ανδρέα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αντίστροφη μέτρηση για την άνοδο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει, με το Μέγαρο Μαξίμου να μπαίνει στην εβδομάδα της τελικής ευθείας μέχρι την ομιλία του Σαββάτου και τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας ξεκινήσει να απλώνει τον… τραχανά με τις επισκέψεις στον Παπαστράτο, τις νεοφυείς επιχειρήσεις κοινωνικής επιχειρηματικότητας και τις εξαγγελίες για τη ριζική αναδιοργάνωση του Δημοσίου, συνεχίζει σήμερα από εκεί που σταμάτησε.

Με την επίσκεψή του στην Apivita, έναν πετυχημένο επιχειρηματικό όμιλο με ισχυρή παρουσία στο εξωτερικό μέσω των αυξανόμενων εξαγωγών του, αλλά και με τα αυριανά εγκαίνια της Ιονίας Οδού στην Άρτα, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να ανοίγει τα χαρτιά του για την αναπτυξιακή ατζέντα που θα βάλει στο επίκεντρο της ομιλίας του στη ΔΕΘ.

Η εβδομάδα ωστόσο που ξεκινά χαρακτηρίζεται από εντατικές διαβουλεύσεις όχι μονάχα εντός του Μεγάρου Μαξίμου, που προετοιμάζονται πυρετωδώς και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επίσκεψη Μακρόν και τη ΔΕΘ αλλά και εκτός, δεδομένου πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα πάρει α΄θυριο ένα πρώτο δείγμα γραφής ενόψει της τρίτης αξιολόγησης κατά τη συνάντησή του με τον Πιερ Μοσκοβισί.

Στο πλαίσιο αυτό, αφορμής δοθείσης και από την 3η Σεπτέμβρη το πρωθυπουργικό γραφείο με το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα για τον Ανδρέα Παπανδρέου έθεσε τις σαφείς διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ και το μπλοκ που συνασπίζεται πέριξ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι αξίες του ανδρεοπαπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, της αλλαγής, της κοινωνικής ισότητας απέναντι στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, είτε αυτός είναι φανερός όπως στην περίπτωση Μητσοτάκη, είτε είναι κεκαλυμμένος όπως στην περίπτωση των κατά Τζανακόπουλου… “μνηστήρων” της Κεντροαριστεράς που εργάζονται για την “υπεράσπιση και δικαίωση των πολιτικών του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη”.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι στην παρέμβασή του μετά το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για το άρθρο του πρωθυπουργού, ο στενός συνεργάτης του Αλεξη Τσίπρα ταύτισε τον πρόεδρο της ΝΔ με τον Κώστα Σημίτη, που αποτελεί κόκκινο πανί για το παραδοσιακό κοινό του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Σχολιάζοντας την αντίδραση του αρχηγού της ΝΔ για το άρθρο, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Όσο για τον ίδιο (σ.σ. τον κ. Μητσοτάκη) δεν χρειάζεται να διαμαρτύρεται. Έχει να γράψει άρθρα για τον ομοϊδεάτη του, Κώστα Σημίτη».

Στο πλαίσιο αυτό, το «δια ταύτα» στο άρθρο του κ. Τσίπρα βρίσκεται στον επίλογο: «Σήμερα είναι πολλοί εκείνοι που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα-συνέχεια του ΠΑΣΟΚ (…) Ο φόβος μην τυχόν και επανέλθουν στο προσκήνιο και στην επικαιρότητα των λαϊκών αγώνων τα μεγάλα και διαρκή αιτήματα της εθνικής ανεξαρτησίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας εκείνης, που θα επιτρέπει στον λαό πραγματικά να ασκεί εξουσία. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται σήμερα ως το κόμμα που έχει ξαναπιάσει το νήμα αυτών των στόχων, τότε η κατηγορία γίνεται δεκτή. Και με υπερηφάνεια».

Μακρόν, επενδύσεις, χρέος και… ΔΝΤ

Το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή θα σφραγίσει η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα. Πέραν των επενδυτικών συζητήσεων (σ.σ. θα υπάρξουν συναντήσεις και Φόρουμ Γάλλων και Ελλήνων επιχειρηματιών που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της παραγωγικής δραστηριότητας), το Μαξίμου κεντράρει στη γαλλική στήριξη στο θέμα του ελληνικού χρέους.

Ετσι κι αλλιώς, η ελληνογαλλική πρόταση που πέρασε στο Eurogroup του Ιουνίου (για σύνδεση ανάπτυξης-απομείωσης χρέους) αναμένεται να αποτελέσει τη βάση συζήτησης με τους θεσμούς και μεταξύ των θεσμών μετά τις γερμανικές εκλογές.

Ενδεχομένως και «της αρχής του τέλους» του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως εκτιμούν πολλοί διαπραγματευτικοί παίκτες και θέλει η Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter