Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορδέλα με… έκπτωση 230 εκατ. στην Ιονία οδό ο Τσίπρας: Νέα εποχή με δίκαιη ανάπτυξη

Κορδέλα με… έκπτωση 230 εκατ. στην Ιονία οδό ο Τσίπρας: Νέα εποχή με δίκαιη ανάπτυξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ιόνια Οδός είναι ένα στρατηγικό έργο για όλη την Ελλάδα για την Ήπειρο και αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας την Ιόνια Οδό.

Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει, το εμπόριο, τον τουρισμό, τις μεταφορές, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι η Ιόνια Οδός φέρνει πολύ πιο κοντά την ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια με την Ελλάδα όπως και την Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα με την υπόλοιπη χώρα.

«Με εντατική και σκληρή διαπραγμάτευση πετύχαμε δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση του έργου, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον. Μετά από μεθοδική και συστηματική προσπάθεια, σε όλα τα επίπεδα, παραδίδουμε ένα έργο με τις πλέον σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Ένα όραμα για χιλιάδες πολίτες μιας ξεχασμένης γωνιάς της πατρίδας μας παίρνει σάρκα και οστά. Το έργο αυτό δίνει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ανάπτυξη, στο εμπόριο, στον τουρισμό και θα παίξει ρόλο στην ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα βρισκόμαστε όλοι εδώ και γιορτάζουμε μαζί, τα έργα αυτά ανήκουν στους πολίτες είναι καθήκον των κυβερνήσεων να διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε όλους όσοι έκαναν πράξη την ολοκλήρωση των έργων, σημειώνοντας πάντως πως τα έργα ξεκίνησαν το 2006 και ολοκληρώνονται σήμερα από την κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση καταφέρνει να αποδείξει πως τα μεγάλα έργα που αναβαθμίζουν και δίνουν πνοή στους πολίτες μπορούν να συμβαδίζουν με το δημόσιο συμφέρον και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η συμβολή της Ιόνιας Οδού θα μεγιστοποιηθεί αν ενταχθεί σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό, που περιλαμβάνει, την κατασκευή νέου λιμανιού στην Ηγουμενίτσα, τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού, με την Πρέβεζα και το Αγρίνιο και την επέκταση της έως την Κακαβιά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ανέφερε ω πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με την Ιόνια Οδό αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων που μετατρέπεται σε αεροδρόμιο κόμβο για τις μετακινήσεις τουριστών.

Η χώρα βρίσκεται για τα καλά σε πορεία εξόδου από την οικονομική κρίση, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η χώρα γυρίζει σελίδα.

Το όρομά μας είναι μια νέα εποχή με δίκαιη ανάπτυξη, που προσφέρει σε όλη την κοινωνία και ειδικά στους πιο αδύναμους, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ιωάννινα, όπου θα έχει συνάντηση με φορείς της πόλης και θα παραστεί σε δεξίωση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο βράδυ, θα μεταβεί στην Καβάλα, όπου την Τετάρτη θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Στη συνέχεια θα παραστεί σε εκδήλωση για την υπογραφή της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Καβάλας – Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς – Βάρνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Ανδρέας Μπούσιος νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου Τσίπρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...