Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον κατήφορο του ΠΑΣΟΚ και η ΓΣΕΕ: “Γλείφει” Eldorado Gold και καταγγέλλει την κυβέρνηση

Στον κατήφορο του ΠΑΣΟΚ και η ΓΣΕΕ: “Γλείφει” Eldorado Gold και καταγγέλλει την κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ακόμη μικροκομματική τοποθέτηση της ΓΣΕΕ που πλέον έχει πάρει την ίδια κατρακύλα με το ΠΑΣΟΚ που επί της ουσίας εκπροσωπεί.

Η απαξιωμένη πλέον στις συνειδήσεις των εργαζομένων ΓΣΕΕ αντί να καταγγέλλει την Eldorado Gold για την τακτική που ακολουθεί εκβιάζοντας την κυβέρνηση με απολύσεις όλων τ ων εργαζομένων της τα βάζει με την κυβέρνηση επειδή δεν αφήνει μια πολυεθνική να αλωνίζει κατά το δοκούν στη χώρα σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ αναφέρει:

«H ΓΣΕΕ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των χιλιάδων εργαζομένων και των σωματείων στα μεταλλεία Χαλκιδικής και εκφράζει την έντονη διαφωνία της με την απόφαση αναστολής της επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στη χώρα μας.

Την ίδια διαφωνία και ταυτόχρονα την απογοήτευσή μας, εκφράζουμε για την μέχρι σήμερα αντιεπενδυτική και εχθρική στάση της Κυβέρνησης.

Το ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος πρέπει και επιβάλλεται να συνδυαστεί με την προστασία της κοινωνίας και των θέσεων εργασίας, σήμερα μάλιστα που η ανεργία παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις.

Η αγωνία για το περιβάλλον είναι αναγκαία και θεμιτή, όσο αναγκαία και θεμιτή είναι η διασφάλιση των χιλιάδων οικογενειών που εργάζονται και ζουν από τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Το ίδιο και η διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Η Δικαιοσύνη, η Διαιτησία και κάθε άλλου τύπου διαδικασίες επίλυσης διαφορών δεν μπορούν να «σέρνονται» επ’ άπειρον.

Μέχρι τις τελικές αποφάσεις κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να στερήσει τη δουλειά χιλιάδων εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής, ούτε την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, ούτε βεβαίως την προσδοκία για συνέχιση της επένδυσης που σχετίζεται με την άμεση δημιουργία επιπλέον χιλιάδων θέσεων εργασίας στην περιοχή.

Όλες αυτές οι ολιγωρίες και τα προσκόμματα το μόνο που τελικά καταφέρνουν είναι να εκτοξεύουν σε δυσθεώρητα ύψη την ανεργία, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, και να παρεμποδίζουν τη δημιουργία βιώσιμων και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να κάνουν το #GRINVEST πράξη, διότι «πριν ο αλέκτωρ λαλήσει» άρχισαν τα «παρατράγουδα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές – Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...