ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Κάρπαθος, Παρμενίων Στρατιωτική Άσκηση, Πολεμικό Ναυτικό, Στρατιωτική Άσκηση, Τουρκία,


















































Η Τουρκία απειλεί να βυθίσει το γαλλικό ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo για το καλώδιο
Τελευταία προειδοποίηση - Τελεσίγραφο της ΕΛ.Α.Σ. του Αλ. Τσίπρα σε Μητσοτάκη και στο «σκυλάκι» του: «Μιλήστε με ονόματα όχι με
Άμτζαντ Τάχα: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε αναζήτηση έδρας στην Ευρώπη
Γάζα: Παλαιστίνιοι πολιτοφύλακες καταδιώκουν τζιχαντιστές της Χαμάς
«Μπλε τσουνάμι» σάρωσε το Κογκρέσο - Στον έλεγχο των Δημοκρατικών Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με άσκηση που ξεκινά την ίδια ημέρα με την μεγάλη διακλαδική άσκηση των ΕΔ «Παρμενίων 2017» επιχειρεί η Άγκυρα να προκαλέσει νέα ένταση στο Αιγαίο.
Πιο συγκεκριμένα με παράνομη NAVTEΧ η Τουρκία εξήγγειλε ναυτική άσκηση νότια της Καρπάθου η οποία ξεκινά την ίδια ημέρα (29 Σεπτεμβρίου) που ξεκινά και η μεγάλη διακλαδική άσκηση των ΕΔ.
Σύμφωνα με την παράνομη NAVTEX 962/17 η Τουρκία επιχαρεί να δεσμεύσει μια μεγάλη περιοχή νότια της Καρπάθου και ανατολικά της Κρήτης για ασκήσεις από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου ενώ ο «Παρμενίων» ξεκινά στις 29 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 6 Οκτωβρίου!
Αλλά η Άγκυρα προχωρά και ένα παραπέρα. Ζητά από το ΓΕΕΘΑ την τροποποίηση τεσσάρων περιοχών στο Αιγαίο που έχουν δεσμευθεί για την διακλαδική άσκηση καθώς όπως ισχυρίζεται μέρη των περιοχών αυτών συμπίπτουν με αντίστοιχες τουρκικές ασκήσεις!
Όπως επισημαίνουν πηγές του ΓΕΕΘΑ η Τουρκία δεν μπορεί να εκδίδει NOTAM ή NAVTEX εντός του FIR Αθηνών (αυτό προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες) και ως εκ τούτου είναι παράνομες.
Το παραπάνω μπορεί να γίνει μόνο με άδεια των αντίστοιχων ελληνικών αρχών εάν υπάρξει σχετικό αίτημα από την Τουρκία.
























































