Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραγασάκης: Επενδύσεις θα γίνουν, όχι όμως «Far West»

Δραγασάκης: Επενδύσεις θα γίνουν, όχι όμως «Far West»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συμβατή με την επένδυση στο Ελληνικό χαρακτήρισε την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να προχωρήσει η επένδυση «με όρους ασφάλειας δικαίου».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι «η ανάπτυξη στην Ελλάδα πρέπει να συνδυάζεται με σεβασμό στο περιβάλλον, φυσικό και πολιτιστικό».

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ερώτημα “χρειαζόμαστε ή όχι τις επενδύσεις”». Όπως είπε, επενδύσεις θα γίνουν, όχι όμως «Far West». «Χρειάζεται συναίνεση της κοινωνίας», διευκρίνισε και σημείωσε ότι «θέλουμε επενδύσεις φιλικές στο περιβάλλον που να προσφέρουν στην κοινωνία».

Τόνισε επίσης ότι η σημασία των επενδύσεων είναι δεδομένη και υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει συγκροτήσει task force για την προώθηση τους. Όπως είπε, «έχουμε χάσει 20 χρόνια, όσον αφορά τις επενδύσεις. Κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι είναι απαραίτητες». Υπογράμμισε ωστόσο ότι «δεν πρόκειται να παραβιάσουμε τους ισχύοντες νόμους».

Σε ό,τι αφορά την τρίτη αξιολόγηση, επεσήμανε ότι μέχρι το Eurogroup του Νοεμβρίου, η κυβέρνηση επιθυμεί να έχει κλείσει το 80% των εκκρεμών θεμάτων. «Θέλουμε η αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την άνοιξη του 2018 να ξεκινήσει η τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος και αυτή να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2018.

Επέμεινε, δε, ότι «μετά από τον Αύγουστο του 2018 δεν θα υπάρχει μνημόνιο». «Έχοντας κατοχυρώσει τη δημοσιονομική σταθερότητα, μπορούμε να δώσουμε την ώθηση στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις», επεσήμανε. Όπως ανέφερε, όταν τελειώσει το πρόγραμμα θα υπάρχει μια επιτήρηση, αλλά θα είναι «διαφορετική από τώρα».

Σε ό,τι αφορά το ποσό για το κοινωνικό μέρισμα, ανέφερε ότι θα προσδιοριστεί στα τέλη Νοεμβρίου. «Κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά», υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο 76χρονος Γιάννης Δραγασάκης αποχώρησε από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Παραμένει μέλος του κόμματος

ΠΑΣΟΚ: Ο ΟΗΕ καταρρίπτει τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για ρεκόρ ξένων επενδύσεων

Ο Δραγασάκης σε φανταστικό κόσμο νομίζει ότι θα υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα

Δραγασάκης: Σύγχρονος Δηλιγιάννης ο κ. Μητσοτάκης – Δημαγωγεί με φορολογικό λαϊκισμό

Δραγασάκης σε Οικονόμου: Ποιος και πώς θα πληρώσει το χρέος Μητσοτάκη 45 δισ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...