Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανταρσία Άδωνι στη ΝΔ – Γύρισαν την πλάτη όλοι οι πρώην αρχηγοί στον Μητσοτάκη

Ανταρσία Άδωνι στη ΝΔ – Γύρισαν την πλάτη όλοι οι πρώην αρχηγοί στον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοένα και πιο εμφανείς γίνονται οι προσωπικές στρατηγικές εντός των τειχών της ΝΔ, όσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων το προσεχές διάστημα.

Με την κυβέρνηση να έχει πιάσει απάγγειο, τη Νέα Δημοκρατία να έχει μεταθέσει – εκ νέου – την πρόβλεψη για εκλογές “εντός του 2018” και τους τριγμούς στα εσωτερικά στρατόπεδα να εντείνονται για τους χειρισμούς της ηγεσίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βαδίζει στα προσυνέδρια με εμφανείς φυγόκεντρες πιέσεις.

Η χθεσινή απουσία του Άδωνη Γεωργιάδη από το πρώτο και σημαντικότερο προσυνέδριο της ΝΔ στη Νίκαια επισκίασε ακόμη και την ίδια την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για αρχηγικές – και όχι μελλοντικές αναγκαστικά – βλέψεις του κ. Γεωργιάδη.

Η απουσία μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς επελέγη αυτή η στάση από τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ την ώρα που στο εσωτερικό της ΝΔ γίνεται “σφαγή” για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, με τον κ. Γεωργιάδη να πιέζει αφόρητα υπέρ της καταψήφισης, επιβάλλοντας τη δική του σκληροπυρηνική γραμμή απέναντι στο “φιλελεύθερο” προφίλ που παλεύει να χτίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον όμως, γαλάζιοι βουλευτές εκτιμούν πως δεν άρεσε καθόλου στον κ. Γεωργιάδη το γεγονός ότι το πρώτο προσυνέδριο επιμελήθηκε από τον έτερο Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη.

Από τη ΝΔ προτίμησαν να μη σπουδαιολογήσουν την ηχηρή απουσία, αρκούμενοι να σχολιάσουν πως “το κόμμα είναι ενήμερο για την απουσία του Αντιπροέδρου, η οποία οφείλεται σε προσωπικούς λόγους”, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η “Δημοκρατία”.

Ενδεικτική του κακού κλίματος και του εντεινόμενου κλίματος αμφισβήτησης για το πρόσωπο του Προέδρου πάντως είναι και το γεγονός ότι το πρώτο προσυνέδριο στη Νίκαια έγινε απουσία και όλων των πρώην αρχηγών της ΝΔ.

Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέλεξαν να απουσιάζουν από την εσωκομματική διαδικασία, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στις τάξεις της γαλάζιας Ιερουσαλήμ…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...