Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Νίκη της προόδου έναντι του σκοταδισμού – Εκτεθειμένοι όσοι είχαν πολιτικές σκοπιμότητες”

“Νίκη της προόδου έναντι του σκοταδισμού – Εκτεθειμένοι όσοι είχαν πολιτικές σκοπιμότητες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 171 βουλευτών υπερψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο τομή, που διευρύνει την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, κατοχυρώνοντας νομοθετικά το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού φύλου» σημειώνουν από την κυβέρνηση, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Στην κυβέρνηση σχολιάζουν ότι «τελικά, μόνοι εκτεθειμένοι είναι όσοι προσπάθησαν να παίξουν παιχνίδια πολιτικών σκοπιμοτήτων, με αφορμή ένα ζήτημα αναγνώρισης και κατοχύρωσης ατομικών δικαιωμάτων».

Υπογραμμίζουν, δε, ότι «το πολιτικό δίλημμα της εποχής εξακολουθεί να είναι ένα: Με την πρόοδο για μία κοινωνία του 21ού αιώνα ή με τη συντήρηση και το σκοταδισμό» για να τονίσουν ότι «η ελληνική Βουλή σήμερα απάντησε με σαφήνεια υπέρ της προόδου».

Σημειώνεται πως εγκρίθηκαν από τη Βουλή και το άρθρο για τους ανήλικους διεμφυλικούς και η τροπολογία που αφορά την αναγνώριση σωματείων με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 285 βουλευτές ενώ απουσίασαν 15.

Για το άρθρο 3 που αφορά τους 15χρονους διεμφυλικούς υπήρξαν 148 ναι. Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ Ποτάμι και ο Κ. Ζουράρις από τους ΑΝΕΛ. Το ΠΑΣΟΚ δήλωσε παρών ενώ καταψήφισαν ΝΔ Χρυσή Αυγή ΚΚΕ Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Γ. Γεννιά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως και οι τέσσερις μουσουλμάνοι βουλευτές (Χ. Ζεϊμπέκ Μ. Μουσταφά και Αϊχ. Καραγουσούφ από τον ΣΥΡΙΖΑ και Αχμ. Ιλχάν από το ΠΑΣΟΚ) όπως και η Ν. Κασιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν την τροπολογία που αφορά την αναγνώριση σωματείων. Πάντως η τροπολογία εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίασαν Τ. Κουράκης (ασθενής) Γ. Μιχελογιαννάκης και Μ. Μπόλαρης. Από τη ΝΔ απουσίασε ο Α. Σαμαράς. Από το ΠΑΣΟΚ απουσίασαν οι Φ. Γεννηματά Δ. Κωνσταντόπουλος Γ. Μανιάτης Οδ. Κωνσταντινόπουλος Δ. Κρεμαστινός Β. Κεγκέρογλου Μ. Τζελέπης. Από την Ένωση Κεντρώων απουσίασαν οι Μ. Γεωργιάδης Αρ. Φωκάς Γ. Κατσιαντώνης Τ. Μεγαλομύστακας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...