Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πάγκαλος ως ΥΠΕΞ του πήρε ο αέρας τη σημαία στα Ίμια – Τώρα ως συνταξιούχος πουλά “τσαμπουκά” στον Ερντογάν

Ο Πάγκαλος ως ΥΠΕΞ του πήρε ο αέρας τη σημαία στα Ίμια – Τώρα ως συνταξιούχος πουλά “τσαμπουκά” στον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρέπει να πλήττει αφόρητα ο Θεόδωρος Πάγκαλος και για αυτό αποφάσισε να… τσακωθεί μέσω Twitter με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που υπηρέτησε επί σειρά ετών στο υπουργείο Εξωτερικών (1985–89 Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, 1993–94 Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και 1996–99 Υπουργός Εξωτερικών) είναι γνωστό ότι δεν φημίζεται για τη διπλωματία του, ενώ επί υπουργίας του ένας… αέρας πήρε και… σήκωσε την Ελληνική Σημαία στα Ίμια και ο ηγέτης των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές.

Ενώ λοιπόν ως ΥΠΕΞ μόνο “τουρκοφάγο” δεν τον έλεγες τον Θεόδωρο Πάγκαλο, τώρα που συνταξιοδοτήθηκε φόρεσε τη φουστανέλα και άρπαξε το γιαταγάνι.

Με δύο tweets στα… τουρκικά και στα ελληνικά ο Θεόδωρος Πάγκαλος την “έπεσε” στον Τούρκο Πρόεδρο που έρχεται στη χώρα μας για διήμερη επίσκεψη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ο κ. Πάγκαλος απευθύνεται στο πρώτο πρόσωπο και στα… τουρκικά στον Ερντογάν, καλωσορίζοντάς τον ως «μεγάλο πρόεδρο» και ρωτώντας τον αν ήρθε στην Ελλάδα για να δει τους «ραγιάδες».

«Hoşgeldiniz Recep, büyük başkan. Νasıl buradan geliyor? Gün doğumunda ve günbatımında mısınız ve rayahs görmeye geldiniz?», γράφει στο πρώτο μήνυμά του ο κ. Πάγκαλος.

«Καλώς ήρθες Ρετζέπ, μεγάλε πρόεδρε. Πώς από εδώ; Ήρθες να δεις τους ραγιάδες;» θα μπορούσε να αποδοθεί η φράση στα -λίγο μπερδεμένα με τις πτώσεις και τα ερωτηματικά μόρια- τουρκικά του πρώην υπουργού.

«Κάποιος πρέπει να σου πει ότι ο καιρός των Οσμανλήδων τελείωσε. Όσα παλάτια και να χτίσεις και όσους αστυνομικούς σου και αν ντύσεις γενιτσάρους δεν μας φοβίζεις. Κοίταξε να φερθείς καλά, γιατί πρόσκληση από αλλού δεν βλέπω να παίρνεις. Τουλάχιστον προς το παρόν», συνεχίζει στο δεύτερο tweet αυτή τη φορά στα ελληνικά.

Να έλεγε τα ίδια και ως υπουργός Εξωτερικών τι καλά θα ήτανε… Δεν συμφωνείτε;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χειμάρρα ΠΟΤΕ ΜΟΝΗ – O Κώστας Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ) ζητά εξηγήσεις από τον Γεραπετρίτη για το τουρκικό σχολείο στην ελληνική πόλη

Οι Ρώσοι χτύπησαν με πυραύλους και drones ουκρανικά λιμάνια στην Οδησσό

Βραβείο θάρρους στην Ουζάι Μπουλούτ: Μια φωνή κατά της άρνησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Έρχεται ιστορική έκδοση για τον ηρωικό δημοσιογράφο του Πόντου, Νίκο Καπετανίδη

Νέα σύλληψη Τούρκου μαφιόζου στη Θεσσαλονίκη – Μπήκε στην Ελλάδα επί Μητσοτάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...